Architekti a designéři se v Ostravě představí na PechaKucha Night

Zdroj
Martina Helánová
Vložil
ČTK
13.08.2010 14:05
Ostrava



Ostrava - Přední čeští architekti a designéři představí příští sobotu v Ostravě své nápady na akci PechaKucha Night, která se koná po celém světě. Během programu se bude prezentovat celkem 15 osobností architektury, designu a fotografie, řekl ČTK za organizátory akce Pavel Polok.

    Dodal, že prezentace má sloužit hlavně jako inspirace. "Nejde o nudné shrnutí díla, ale o představení nových myšlenek, přiblížení nápadů a zprostředkování zážitků prezentujícího. Dojmy a úvahy, které prezentace zanechá, lze dále rozvíjet po jejím skončení," uvedl Polok s tím, že návštěvníci mají šanci dále diskutovat nejen s ostatními účastníky akce či organizátory, ale i tvůrci.
    Podle Poloka půjde vždy o prezentaci 20 snímků, přičemž komentář každého z nich je limitován 20 sekundami. "Jedna prezentace proto může trvat maximálně šest minut a 40 sekund, což zaručuje rychlý spád a celkovou živost programu. Je to zároveň jediné limitující pravidlo pro prezentující. Není řečeno, že prezentace musí být výhradně o umění, designu nebo architektuře," vysvětlil Polok.
    Akce se zúčastní například jeden z nejlepších českých grafických designérů současnosti Petr Babák, který při vyhlašování cen Grand Czech Design za rok 2009 získal ocenění Grafický designér roku 2009 a Grand designér roku 2009. Představí se i architektonická kancelář SIAL - autoři letošního českého pavilonu na EXPO. Prezentovat se bude i český designér Daniel Piršč, který se prosadil díky výrobě ručně dělaného porcelánu. Více informací o akci lze získat také na webových stránkách www.pkno.cz.
    První setkání PechaKucha Night se konalo roku 2003 v Tokiu a stojí za ním architekti Astrid Kleinová a Mark Dytham ze studia Klein-Dytham Architecture. Z akce se stal hit a začala se rozšiřovat po celém světě. V Tokiu se koná dodnes. PechaKucha Night se pravidelně konají na všech kontinentech ve více než třech stovkách měst.
0 komentářů
přidat komentář