Čas v centru Ústí odbíjí nový stroj tvořený dvěma zvony

Vložil
ČTK
11.08.2010 21:55
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - V centru Ústí nad Labem začal přesný čas odbíjet speciální stroj. Tvoří ho dva velké zvony na stožáru. Jde o jednu z  atrakcí, která je součástí přestavby atria místní radnice. Mluvčí města Ivana Solničková dnes ČTK řekla, že dělníci stroj spustili již v úterý odpoledne. Během dnešního dne ho kontrolují a seřizují.
    Zvony odbíjejí čas jako klasické hodiny třeba na věžích kostela, ozvou se každou čtvrthodinu a v celou hodinu zazní příslušný počet úderů. V centru města žádné podobné hodiny, které by čas odbíjely, dosud nebyly.
    Instalace je součástí přestavby atria, která stojí více než 35,5 milionu korun. Většinu peněz město získalo jako evropskou dotaci. Stavba začala v lednu letošního roku. Podle plánu ji dělníci měli dokončit až na podzim, ale stavební práce probíhají rychleji. Kolaudace je naplánována na poslední srpnový den.
    Atrium, pod kterým jsou podzemní garáže, dělníci nejdříve rozebrali a utěsnili, aby do nich nezatékalo. Nyní zde dokončují pokládku dlažby, objevila se tu i nová zeleň. Pracují také na fontáně, jejíž součástí bude pódium na hladině. Zde se mají v budoucnu konat různé kulturní akce.
0 komentářů
přidat komentář

Související články