A-cero představili v La Coruña svůj nový modulární dům

Zdroj
A-cero
Vložil
Tisková zpráva
26.07.2010 13:40
A-cero

Představujeme druhý vzorový modulární dům navržený španělskou kanceláří A-cero. Nachází se ve městě Ferrol (La Coruña) a je otevřen k prohlídkám.

Oproti madridskému ukázkovému domu zvolilo A-cero v tomto případě odlišnou fasádu. Návštěvníci tak mohou srovnat rozdílná řešení, jež kancelář u svých modulárních domů volí. Tentokrát jde o kombinaci černého skla a panelů z bílého hliníku Larson composite. Dům přináší čistý, moderní design; jeho avantgardní styl se podobá dříve postavenému domu v Madridu (s fasádou z černého skla).
Díky zapojení bílé je z nové stavby cítit svěžest a jasnost. Světlost interiéru podtrhuje také bílá terazzová podlaha. Tento materiál je pro stavebníky cenově dostupný a zároveň funkční.
Kromě základního vybavení nebyl dům prezentován s dalšími doplňky, aby tak co nejlépe vynikla jeho dispozice a především vynikající kvalita materiálů a jejich zpracování.
Dům má užitnou plochu 106 m²: skládá se ze tří ložnic, dvou koupelen, haly, obývacího-jídelního prostoru, prádelny a kuchyně. Stojí 99 tisíc Euro. Také nábytek, při jehož navrhování hrála zásadní roli funkční a moderní estetika, je z dílny designerů A-cero. Výzdobě dominují obrazy Mercedes Rodríguez, jejíž abstraktní, evokativní malby jsou v podstatě zastoupeny v každém projektu A-cero.
Projekt prezentuje kancelář v návaznosti na svůj úspěšný první vzorový modulární dům, jenž byl představen v únoru v Madridu. V současné době se pro soukromé investory staví deset modulárních domů a několik dalších se zrealizuje v září. Do dnešního dne bylo dále připraveno přes dva tisíce rozpočtů.
Dům, zařízení a nábytek realizovala firma Cándido Hermida.
0 komentářů
přidat komentář