Nízkoenergetický modul s deskami FERMACELL od firmy KOMA je flexibilní, rychle se s ním staví a je levný při pořízení i provozu

Vložil
Tisková zpráva
07.07.2010 13:00
James Hardie Europe GmbH, o.s. Praha

Firma KOMA MODULAR CONSTRUCTION vyvinula nízkoenergetický modul pro modulární stavby. Spojila tak výhody modulárních staveb jako je rychlost výstavby, nižší pořizovací náklady oproti srovnatelné standardní výstavbě o 30% a hlavně zachování možnosti demontáže a opětovné montáže na novém místě, s výhodami nízkoenergetických staveb, tzn. s roční měrnou potřebou tepla na vytápění na 1 m² menší než 50 kWh. Firma využila skvělých vlastností sádrovláknitých desek FERMACEL a to jak na vnitřní povrch, tak pro skladby podlah. Sádrovláknité desky FERMACEL vykazují vysokou pevnost a i po několikerém stěhování modulů se neobjevila ani jedna trhlinka tak, jak to bývá běžné u sádrokartonových desek.

KOMA MODULAR CONSTRUCTION vystavovala nízkoenergetický modul na letošním bratislavském mezinárodním stavebním veletrhu CONECO 2010 a na mezinárodním stavebním veletrhu IBF 2010 v Brně. Nízkoenergetický modul zde vzbudil velký zájem odborné a široké veřejnosti. Hlavně mladá generace oceňovala design a nižší pořizovací náklady, při vysokém standardu provedení. Nízkoenergetické moduly také oslovily svými nižšími pořizovacími náklady, stavebně technickými vlastnostmi a designem developery, kteří se zájmem ocenili možnost vícepodlažních nízkoenergetických bytových domů, které lze stavět z těchto modulů rychle, levněji a které lze ihned po dokončení výstavby díky nepoužívání mokrých procesů ihned obývat. A to vše v nízkoenergetickém provedení. Také zástupci měst byli překvapeni širokou možností využití nízkoenergetických modulárních staveb hlavně pro stavby mateřských školek, škol, domovů důchodců, zázemí sportovců a ostatní komunální výstavby. Podnikatelé zase oceňovali širokou variabilitu a přizpůsobení individuálním potřebám a samozřejmě nižší pořizovací náklady. Investor - podnikatel navíc šetří náklady díky rychlosti výstavby, protože stavbu k podnikání může dříve využívat a rychleji dostane nazpět vložené prostředky.

Nízkoenergetický modul byl oceněn nejvyšší cenou, která se uděluje novinkám na veletrhu CONECO a to Zlatou plaketou, navíc zde byl výstavní stánek firmy KOMA MODULAR CONSTRUCTION, který vlastně tvořil příklad garsonky v jednom modulu M3, za nápaditý design cenou Zlatým Leonardem. Na veletrhu v Brně byl nízkoenergetický modul oceněn Čestným uznáním v soutěži o Zlatou medaili.
9 komentářů
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
Levný při pořízení?
Štěpánek
07.07.10 02:39
Cena
Martin Hart
08.07.10 09:58
ad Cena
Štěpánek
08.07.10 03:12
Ad Ad Cena
Štěpánek
08.07.10 03:59
no
rk
09.07.10 11:32
zobrazit všechny komentáře