Výstava MLADÍ ARCHITEKTI Z NĚMECKA prodloužena

Zdroj
Galerie výtvarného umění v Ostravě
Vložil
Tisková zpráva
16.06.2010 12:40
Výstavy

Výstava, která má v Ostravě svou českou premiéru a kterou zatím zhlédlo 5539 návštěvníků, bude po skončení převezena do Španělska a vystavena v Málaze (Universidad de Málaga), kandidující na Evropské hlavní město kultury v roce 2016, a následně v Granadě.

Výstava je" prodloužena do 13. 7. 2010

Výstava prezentuje čtrnáct projektů mladých architektek a architektů z Německa, které vznikly od roku 2004 převážně v zahraničí. Vybrané příklady z oblasti pozemních staveb, urbanismu a krajinné architektury znázorňují celou šíři schopností výslovně mladé generace architektů. Ukazují, jak se mladí architekti vyrovnávají se stavitelstvím v daných podmínkách cizí země, jak vlastním způsobem zacházejí s místními specifiky, dotvářejí je a v neobyčejných podmínkách tvoří nové věci. Současné výzvy řeší citlivým způsobem, nezapomínají na budoucnost, udržitelnost, ani na nové technologie. V protikladu ke globálnímu mediálním zájmu o spektakulárnost a kult hvězd prezentuje tato výstava inovativní architektonické projekty, které se představují bez zbytečných efektů, pragmaticky a v jednoznačném vztahu k místu, pro které byly vytvořeny.

Výstavu vytvořil Institut pro zahraniční vztahy Stuttgart (ifa) ve Stuttgartu, ve spolupráci se Spolkovou komorou architektů (BAK) v Berlíně a Deutsche Welle DW-TV. V Ostravě výstavu pořádá Galerií výtvarného umění v Ostravě (GVUO) a SPOK - Spolek pro ostravskou kulturu, ve spolupráci s Goethe-Institutem v Praze.

K výstavě vyšel český katalog.


Mezinárodní vztahy. Mladí architekti z Německa
Odpovědná osoba: Elke aus dem Moore
Kurátorka výstavy: Romana Schneider
Realizace a organizace výstavy: Bernd Burock
Asistentka projektu výstavy: Sabina Husičić
Design výstavy: Ad van der Kouwe, Manifesta, Rotterdam a Herman Pols, Xylos, Rotterdam
Modely: Martin Edelmann
Střih filmů: Peter Klum
Kurátoři výstavy v Ostravě: Tadeáš Goryczka a Jaroslav Němec
Koordinátorka výstavy v Ostravě: Klára Konečná - Goethe - Institut Praha

Vystavující ateliéry a kanceláře
MIR, GRAFT, rheinflügel, plasma studio, GS-architekten, FAR frohn&rojas, KUEHN MALVEZZI, Meuser Architekten, ian shaw architekten, planwerk/plan&werk, Haberland Architekten, behet bondzio lin architekten, MUELLER KNEER ASSOCIATES, Perler und Scheurer Architekte, Levin Monsigny Landschaftsarchitekte
 
Výstava se uskutečňuje u příležitosti kandidatury Ostravy na titul Evropské hlavní město kultury.
Vstupné: 20,- Kč (plné), 10,- Kč (zlevněné)
Sály otevřeny kromě pondělí  10.00-13.00 a 13.30-18.00
0 komentářů
přidat komentář