Projekt akvaparku v M. Boleslavi čekají další velké změny

Zdroj
Pavel Šubrt
Vložil
ČTK
10.02.2006 18:45
Mladá Boleslav

MLADÁ BOLESLAV - Plánovaný areál vodních sportů s akvaparkem, který chystá v Mladé Boleslavi italská společnost Icarus International, dozná zřejmě dalších velkých změn. Zastupitelé i stavební komise požadují podstatně větší venkovní vodní plochy pro děti. Komisi se také nelíbí to, že proti původním návrhům v plánech investora začala být v lokalitě dominantní bytová výstavba a akvapark je jen malou součástí celého areálu. ČTK to dnes řekli zástupci vedení města.

Stavební komise města se ve čtvrtek sešla mimořádně právě kvůli nespokojenosti s navrhovaným projektem. Areál s akvaparkem má vzniknout v místě současného venkovního koupaliště s dvěma bazény. Současný návrh projektu počítá s krytým bazénem a dalšími atrakcemi uvnitř akvaparku a 25metrovým venkovním bazénem. Navíc tam především pro děti byla plánována takzvaná divoká řeka. Komise ovšem upozornila na to, že všechny navrhované vnitřní i vodní plochy v chystaném areálu budou mít výrazně menší celkovou plochu než dva bazény na stávajícím koupališti. Zástupci města proto jednají s investorem o tom, aby celková vodní plocha v areálu byla minimálně 700 metrů čtverečních, aby se rozšířila o plochu pro děti, třeba i na úkor divoké řeky.
Vedení města musí nyní s investorem a projektantem vyjednat kompromis, který bude přijatelný pro město a zároveň ekonomicky únosný i z hlediska budoucího provozu.
V první etapě má vzniknout akvacentrum s krytým bazénem a řadou atrakcí a dalších služeb. Později vznikne v přilehlém areálu také venkovní bazén, dětské hřiště, plochy pro rekreování i stezky pro cyklisty a bruslaře. Investor dále chystá bytové objekty u Kollárovy ulice a další domy u podstatně rušnější Jičínské ulice. Naopak podle vedení města nově omezil plány na rozsáhlé komerční centrum v lokalitě.
Zahájení stavby se proti původním plánům zřejmě výrazně opozdí. Mělo se původně začít v druhé polovině letošního roku. Změny projektu si ale vyžádají změny územního plánu, které se projednávají řadu měsíců.
0 komentářů
přidat komentář