Poděbrady postaví novou mateřskou školu

Vložil
ČTK
02.06.2010 20:55
Poděbrady (Nymbursko) - Poděbrady postaví novou mateřskou školu v městské části Polabec. Budou do ní chodit také děti z nedalekého Kluku a Přední Lhoty, řekl ČTK starosta Jozef Ďurčanský. Celkové náklady na projekt jsou 18,8 milionu korun, z toho 14,7 milionu korun pokryje evropská dotace.
    Nynější mateřská škola v Polabci je už nevyhovující. Město ji proto nechá zbourat a na jejím místě postaví nové školské zařízení. Bude pro 50 dětí, což je zhruba dvojnásobek současné kapacity školky.
    O jednu třídu více bude mít také mateřská škola v městské části Velké Zboží, kterou město rekonstruuje. V současnosti ji může navštěvovat 30 dětí. Přestavbou nevyužité tělocvičny v přízemí vznikne učebna pro dalších 20 dětí. Součástí projektu je také výměna oken, zateplení podlah, stropů a fasády nebo rekonstrukce dětského hřiště. Celkové náklady jsou 11,1 milionu korun, z toho dotace pokryje 10,2 milionu korun.
    V Poděbradech je sedm městských mateřských škol s  kapacitou 405 dětí, jedno soukromé předškolní zařízení a mateřské centrum. Kvůli velkému zájmu chtěla radnice pro potřeby předškoláků upravit dvě třídy v družině základní školy v centru města. Rodiče s tím ale nesouhlasili. Všechny děti se nakonec podařilo umístit do nynějších školek.
0 komentářů
přidat komentář

Související články