Park Gustava Mahlera v Jihlavě dnes doplnila skladatelova socha

Vložil
ČTK
01.06.2010 18:10
Jihlava

Jihlava - Park Gustava Mahlera v Jihlavě je kompletní. Dnes byla na žulový podstavec usazena socha dirigenta a skladatele Gustava Mahlera v nadživotní velikosti. Jejím autorem je sochař Jan Koblasa. Socha je zatím zahalená v ochranné fólii. Bude odhalena při slavnostnímu otevření parku 7. července při příležitosti 150. výročí narození Gustava Mahlera. ČTK to dnes řekl mluvčí radnice Radek Tulis.

    Park Gustava Mahlera vznikl podle projektu architektů Martina Laštovičky a Víta Doležala. Mahlerova socha je centrálním bodem parku stojícího na místě někdejší židovské synagogy. "Park je koncipován jako odpočinková zóna se zelení, vodními prvky a kamennými skulpturami. Park i zde usazená umělecká díla symbolizují dílo, ale také inspirační zdroje tvorby Gustava Mahlera, tedy krajinu a přírodu Vysočiny," uvedl Tulis.
    Celkové náklady na vybudování parku dosáhly přibližně 33 milionů korun, na šest milionů přišla umělecká díla. Montáž sochy proběhla v době, kdy město Jihlava žije festivalem Hudba tisíců - Mahler Jihlava 2010.
0 komentářů
přidat komentář

Související články