Korunní Dvůr v Praze je zkolaudován, náklady přesáhly miliardu Kč

Vložil
ČTK
09.02.2006 17:35
Praha

PRAHA - Rezidenční a komerční komplex Korunní Dvůr v Praze na Vinohradech je zkolaudován, celkové náklady přesáhly miliardu korun. Z celkového počtu 255 bytů je prodáno 70 procent. První obyvatelé se mohou do nových bytů nastěhovat na přelomu března a dubna, řekl na dnešní tiskové konferenci šéf společnosti Africa Israel Investments Reuven Havar. Firma je investorem tohoto projektu.

"Cena bytu se pohybuje od 50.000 do 110.000 korun za metr čtvereční," řekl na dotaz ČTK Filip Sajtl ze společnosti Bonus Praha, která je výhradním prodejcem bytů v tomto komplexu. Nejmenší byt 1+kk o velikosti 35 metrů čtverečních tak přijde nejméně na 1,8 milionu korun. Největší dvoupodlažní byt o velikosti 175 metrů čtverečních za 18 milionů korun je již prodán.
V současné chvíli jsou volné byty za zhruba čtyři až deset milionů korun, dva byty jsou dražší. "Největší zájem byl zpočátku o největší byty na nejlepších místech a pak o malé byty, které si lidé kupují i jako investici," řekl Sajtl.
Kanceláře se budou nacházet na zhruba 6000 metrech čtverečních. Prostory jsou určené k prodeji, uvedl Havar. V tuto chvíli je prodáno zhruba 80 procent těchto prostor.
Komplex Korunní Dvůr se staví na místě bývalého Měšťanského pivovaru, který v srpnu 2000 zničil rozsáhlý požár. Je koncipován jako uzavřený areál, kde vedle bytů a kanceláří, budou i obchody, kavárny, ordinace lékařů a právníků. Součástí areálu bude také zahrada se vzrostlými stromy a v těsném sousedství dětské hřiště. V podzemí se nachází 450 parkovacích míst pro rezidenty.
Společnost Africa Israel Investments, která je investorem Korunního dvora, již realizovala například nedaleko stojící obchodní komplex Palác Flóra. Firma také koupila pozemek v Praze 6, kde se chystá budovat další rezidenční projekt.

> www.korunnidvur.cz
0 komentářů
přidat komentář