Přízemí Skleněného paláce v Praze 6 čeká oprava

Vložil
ČTK
09.02.2006 15:40
Praha

PRAHA - Přízemí funkcionalistického Skleněného paláce na náměstí Svobody v Praze 6 čeká oprava. Dejvická radnice má na tyto práce v letošním rozpočtu 42 milionů korun. Rekonstrukce prostor, v nichž je také svatební síň, by měla začít na jaře. Svatební obřady se budou dočasně konat v Pelléově vile, informoval ČTK mluvčí radnice Martin Šalek.

Obchody v přízemí paláce jsou prázdné už od loňského podzimu. Po rekonstrukci se uspořádání změní. V prostorách, kde je nyní svatební síň, vznikne kavárna ve funkcionalistickém stylu. Budou tam dva obchody. "Vybrali jsme nabídky, které se vztahují ke svatbám. V obchodech bude květinářství a vinotéka," uvedla místostarostka Marie Kousalíková.
V pravé části přízemí bude místo obchodů nová obřadní síň. Vnější vzhled výkladů přitom bude podle Šalka zachován. Opravovat se bude rovněž vstupní hala a přízemní chodby. Podle plánů dejvické radnice by měla být v přízemí paláce informační kancelář s expozicí funkcionalistické architektury v Praze 6, dodal Šalek.
0 komentářů
přidat komentář