Růst slovenského stavebnictví v prosinci spadl na 0,5 procenta

Vložil
ČTK
08.02.2006 10:55
Slovensko

Bratislava

BRATISLAVA - Produkce slovenských stavebních firem loni v prosinci výrazně zpomalila tempo meziročního růstu na 0,5 procenta z listopadových 15,6 procenta. V nejdůležitějším oboru, nové výstavbě, rekonstrukci a modernizaci, výroba v koncem roku meziročně stoupla o 2,9 procenta, informoval dnes statistický úřad.
    Za celý loňský rok stavební produkce stoupla v průměru o 14,7 procenta proti 5,7 procenta v roce 2004.
    V absolutním vyjádření se hodnota stavební produkce v prosinci snížila na 11,2 miliardy slovenských korun z listopadových 12,89 miliardy Sk. Po zohlednění sezónních vlivů stavební produkce v prosinci proti předchozímu měsíci klesla, a to o 3,4 procenta.
    Stavební práce na opravách a údržbě po listopadovém meziročním růstu o 11,1 procenta klesly o čtyři procenta. Stavební práce v zahraničí v prosinci meziročně klesly o deset procent po listopadovém poklesu o 9,4 procenta.
    Stavební produkce zahrnuje výrobu, kterou podniky uskutečnily vlastními zaměstnanci a osobami pracujícími na základě dohody na stavební práce. Kromě stavební produkce pro přímé investory údaje zahrnují produkci pro vlastní investiční výstavbu a pro jiné dodavatele stavební produkce, včetně výroby v zahraničí.
0 komentářů
přidat komentář