Zájem firem o stavební veletrh v Brně klesá

Zdroj
Dušan Kütner
Vložil
ČTK
13.04.2010 00:20
Brno

Brno - Úspory energií a cesty, jak financovat své projekty, to budou letos v době globální hospodářské krize hlavní témata nadcházejících stavebních veletrhů IBF a SHK Brno a nábytkářského veletrhu Mobitex. Letos se trojlístku zúčastní asi 1100 firem, což je méně než loni.
    "Veletrhy odrážejí situaci v ekonomice, není možné se tvářit, že firmy všude kolem mají problémy a u nás počet vystavovatelů roste," uvedla Ostrá. "Zaznamenali jsme menší počet firem. Na druhou stranu se více připravují a dbají, aby jejich účast byla efektivní," dodala.
    Veletrhy IBF, SHK Brno a Mobitex se letos společně konají poprvé. Akce IBF a SHK Brno se loni uskutečnily společně s veletrhem investičních příležitostí Urbis Invest. Celkem se včetně Národního stavebního centra EDEN představilo 1300 firem z 21 zemí. Na brněnské výstaviště loni zamířilo 80.500 lidí. O rok dříve to bylo 95.000 lidí. Mobitexu se loni zúčastnilo 219 firem z osmi zemí. Veletrh se konal společně s veletrhem Prodítě a výstavou Rybaření a navštívilo je přes 60.000 lidí.
    "Stavebnictví letos neřeší jak a s kým stavět, ale získání financí. To se promítne do různých debat, ale i v expozicích," míní Ostrá. "Hlavními tématy jsou úspory energií, problematika financování a PPP (Public Private Partnership) projektů a také poradenská centra," dodala.
0 komentářů
přidat komentář