Město Cheb letos upraví dva dvorní trakty v centru města

Zdroj
Pavel Peňás
Vložil
ČTK
30.03.2010 15:20
Cheb

Cheb - Cheb letos upraví dva dvorní trakty v centru města. Už začaly práce ve vnitrobloku ve Valdštejnově ulici, v plánu je ještě rekonstrukce dvorního traktu na rozhraní Dlouhé a Hradební ulice. Úpravy vnitrobloků mají zpříjemnit zanedbané kouty města, ale i zvýšit počet parkovacích míst, a odlehčit tím přeplněným ulicím v centru města, řekl ČTK místostarosta Miroslav Plevný.

    "Ve Valdštejnově ulici provedeme parkové úpravy, nové cesty a chodníky, veřejné osvětlení nebo přípojku pro hydrant. Ale vytvoříme i místa pro legální parkování. Dosud tu lidé parkovali také, ale v podstatě nezákonně, protože nešlo o parkovací místa," uvedl Plevný. Po úpravách by dvorní trakt měl poskytovat místa pro 38 aut, což by mohlo ulehčit okolním ulicím, kde se obtížně hledá místo k parkování.
    Ve vnitroblocích město zřizuje takzvané rezidentní parkovací místa. Nabízí je k dlouhodobému pronájmu. Při ročním pronájmu zaplatí zájemce 300 korun měsíčně, při pronájmu na tři roky pak sazba klesá na 250 korun měsíčně a při pronájmu na pět let na 200 korun za měsíc. "Zaplatit se ale musí předem. Peníze pak opětovně používáme na další podobné úpravy," uvedl Plevný.
    Úpravy dvorního traktu ve Valdštejnově ulici budou stát 5,75 milionu korun a hotovy by měly být do konce května.
0 komentářů
přidat komentář