První realizace Tadao Ando v NYC

Zdroj
The New York Sun
Vložil
Petr Šmídek
04.02.2006 15:05
V úterý 31. ledna 2006 byla po dvou letech otevřena první realizace japonského architekta Tadao Ando v New Yorku. Zakázkou restaurace v Chelsea na Manhattanu ho oslovil Masaharu Morimoto, majitel několika japonských restaurací v Philadelphii. Ando má rád pohledový beton, ale do takové restaurace by se podle pana Morimota zákazníci moc nehrnuli (a neutráceli v ní 120 dolarů za speciality šéfkuchaře). Přestože šlo pouze o úpravu stávajícího interiéru, vyšplhal se rozpočet na 12 milionů dolarů. Dominantou restaurace v přízemí se stal baldachýn ze skleněných vláken. V suterénním baru zase zaujme světelná instalace 17400 zavěšených vodou naplněných lahví s LED diodami uvnitř. Nakonec se podařilo dostat do návrhu i několik sloupů z pohledového betonu. Spíš než z konstrukčních důvodů jsou zde však z jen estetického hlediska. Info>
0 komentářů
přidat komentář