Dokončení sportovní haly v Pardubicích brzdí architekt

Vložil
ČTK
05.03.2010 16:45
Pardubice

Pardubice - Dokončení sportovní haly a okolních sportovišť v  Pardubicích, které měly sloužit dvěma gymnáziím i veřejnosti, se zhruba o rok zpozdí. Podle náměstka hejtmana Jana Tichého (ČSSD) je chyba na straně architekta, který stavbu projektoval. Architekt Miroslav Petráň závažné nedostatky v projektu odmítá, řekl ČTK.
    Kolaudaci sportovní haly pro všechny sálové sporty kraj plánoval na letošní září. Vzhledem k tomu, že radní zrušili výběrové řízení a celý proces začne znovu, hala by mohla být hotová ve stejnou dobu za rok.
    "Firmy, které hlásily do výběrového řízení našly 61 nedostatků. Připomínky byly postupně řešeny, ale vzhledem k tomu, že pan architekt byl tři měsíce na dovolené, nemohl je autorizovat. Výběrové řízení nebylo transparentní, museli jsme ho zrušit," řekl Tichý.
    Kraj především chtěl, aby stavba stála 65 milionů korun, což původní projekt nesplňoval. Cena dokončeného sportoviště měla být 83 milionů korun.
    "Projekt mi byl třikrát vrácen, měnil jsem jej podle požadavků investora. Závažné nedostatky odmítám. Jinak je pravda, že jsem se vrátil z dovolené a nevím o současném stavu hlavu ani patu," řekl ČTK Petráň.
    Hala v Pardubicích chybí, na což chtěli sportovci loni upozornit demonstrací. Nejspíš v polovině března kraj vypíše nové výběrové řízení. Vítězného dodavatele stavby by mohl mít v červnu. Po dokončení by dopoledne sloužila studentům, odpoledne by ji využívali například futsalisté, florbalisté, basketbalisté nebo volejbalisté.
1 komentář
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
cena stavby
petr cagaš
05.03.10 08:27
zobrazit všechny komentáře