Lidé protestují proti plánu stavby domu s garážemi na Jarově

Vložil
ČTK
31.01.2006 00:20
Praha

PRAHA - Někteří obyvatelé Jarova v Praze 3 jsou proti plánované výstavbě bytového domu s garážemi u Osikové a Bukové ulice. Poukazují na to, že domu by musela ustoupit zeleň a v oblasti přibudou automobily. Protestní petici podepsalo 270 lidí, sdělila ČTK členka petičního výboru Jaroslava Kohoutová. Radnice Prahy 3 se bude podle svého mluvčího Petra Blažka peticí zabývat, až ji dostane.
V parku chce podle informací z petice radnice postavit sedmipatrový obytný dům s dvoupodlažními garážemi. Kvůli budově se zničí zeleň a zvýší se počet projíždějících i zaparkovaných vozidel, uvádějí signatáři. Nový dům údajně zastíní okolní bytové budovy i mateřskou školu.
"Určitě to není tak, že bychom chtěli ničit park. Jsou to pozemky, na kterých je možné stavět," řekl ČTK Blažek. Záměr označil za dostavbu nynějších domů. Nyní k tomu existuje studie a zpracovává se projekt pro schvalovací řízení. Pokud by se stavělo, bude to nejdříve příští rok, dodal.
"Architektonické řešení se nám jeví jako mimořádně nešťastné," uvádějí autoři petice. Řídí se podle nich snahou o co největší rozlohu bytové plochy, a tedy zisku z budoucího prodeje bytů. Soukromý investor by podle autorů petice s takovým plánem neuspěl. Žádají, aby byl záměr zastaven.
"Protesty přisuzujeme tomu, že místní obyvatelé nejsou o záměru dostatečně informováni," poznamenal Blažek. Pro radnici je to podle něho podnět, aby se uspořádala schůzka. Radnice by chtěla použít výnosy z prodeje nových bytů na celkové opravy současných domů, v nichž pak nabídne byty ke koupi nájemníkům, dodal.
0 komentářů
přidat komentář