Ratíškovice chtějí nové centrum pro kulturu i sport

Zdroj
Tereza Fojtová
Vložil
ČTK
30.01.2006 10:10
Praha

RATÍŠKOVICE (Hodonínsko) - Nové společenské a kulturní centrum chce obec Ratíškovice na Hodonínsku zřídit v bývalém sportovním areálu. V obci totiž chybí prostory pro pořádání společenských akcí. Bývalý kulturní dům získali restituenti a objekt nyní chátrá. Jeho oprava a zřízení potřebného parkoviště by byla nákladná, a proto se obec rozhodla vytvořit raději podmínky pro kulturní akce ve sportovním areálu, řekl dnes ČTK starosta obce Josef Uhlík.
Sportovní areál zahrnuje dvě travnatá hřiště, venkovní taneční parket s pódiem, tenisové kurty a hřiště na volejbal. Součástí je i restaurace s kavárnou a kuželnou. Právě jejich likvidací by měl vzniknout velký víceúčelový sál, který by měl sloužit pro nemíčové sporty, ale i kulturní a společenské akce.
Projekt počítá také s možností dostavby rozestavěné haly. "Nejprve však bude nutné posoudit, zda není betonová konstrukce příliš poškozena," uvedl starosta. Pokud bude možné halu dostavět, měla by sloužit sportovním aktivitám.
Náklady na obnovu sportovního areálu a jeho využití i pro kulturní akce odhaduje vedení obce na 40 milionů korun. Peníze chce získat z fondů Evropské unie. "Od státu jsme letos dostali dotaci ve výši 15 milionů korun na dostavbu základní školy," připomněl starosta.
Zlepšení podmínek pro život v obci je jedním ze způsobů, jak se chce obec bránit odlivu obyvatel do větších měst. Obec se 4000 obyvateli se proto dlouhodobě snaží i o vytvoření podmínek pro kvalitní bydlení. V uplynulých letech investovala asi šest milionů korun do přípravy pozemků pro výstavbu tří desítek rodinných domů. Další pozemky pro zhruba deset stavebních míst chce upravit ještě letos.
0 komentářů
přidat komentář