Prostějov chystá stavební úpravy Husserlova náměstí

Vložil
ČTK
28.01.2010 09:05
Prostějov

Prostějov - Prostějovská radnice se v letošním roce pustí do stavebních úprav náměstí Edmunda Husserla v centru města. Ty by měly především odstranit zásahy, které na prostranství v minulosti vznikly při pokládání inženýrských sítí, řekl včera novinářům místostarosta Prostějova Miroslav Pišťák (ČSSD). Rekonstrukce náměstí by podle něj mohla být hotová ještě do konce roku a vyžádá si několik milionů korun.
    Záměr Husserlovo náměstí, které se nachází přímo v historickém jádru města, opravit se objevil už před několika lety. Důvodem byl především špatný stav dláždění, které se po řadě výkopových prací už nepodařilo vrátit do původního stavu. Nyní si město nechává zpracovat dokumentaci, která mimo jiné řekne, kolik je bude úprava prostranství stát.
    "V okamžiku, kdy bude dopravována projektová dokumentace, můžeme hovořit o přesných číslech," řekl Pišťák a doplnil, že by náklady zřejmě neměly překročit deset milionů korun. Zda se bude město také ucházet o dotaci z  evropských fondů, zatím jasné není - musela by být zveřejněna příslušná výzva.
    Projekt počítá s novým uspořádáním dopravy pro motoristy i cyklisty nebo parkovacích ploch.
    K jeho výsledné podobě se museli vyjádřit i  památkáři, kteří původně žádali, aby se vycházelo z podoby, kterou mělo náměstí v první polovině 20. století. "Došlo ke shodě, takže doufáme, a budeme pro to dělat maximum, že v tomto roce začneme a dokonce možná i skončíme," podotkl místostarosta.
0 komentářů
přidat komentář