Lesy ČR staví ve Zlíně novou budovu, stávají sídlo zřejmě prodají

Vložil
ČTK
28.12.2009 21:10
Zlín

Zlín - Státní podnik Lesy České republiky staví ve Zlíně novou administrativní budovu. Stávající sídlo ve městě na třídě T. Bati je už nevyhovující. Podnik ho zřejmě prodá. Investice do dřevostavby přijde na 17,44 milionu korun bez DPH. ČTK to řekl Jaroslav Zezula, vedoucí odboru investic a majetku podniku Lesy ČR.

    "Jednání o stavbě vedeme již asi dva roky. Stávající objekt zřejmě prodáme. Jednáme s městem o jeho případném využití, ale nic není rozhodnuto. Nechci předjímat, co ve stávajícím objektu bude a jak s ním naložíme," upřesnil Zezula.
    Nový objekt je navržen jako dvoupodlažní dřevostavba. Chybět nebudou ani garáže a venkovní parkovací stání. Nová administrativní budova Lesů ČR má být postavena v listopadu příštího roku. Instituce se do ní přestěhuje pravděpodobně na začátku roku 2011.
    Podniku Lesy ČR patří polovina lesů v zemi. Loňská těžba činila 8,25 milionu metrů krychlových. Podnik spravuje také 20.000 kilometrů menších vodních toků. Vlastní jmění podniku dosahuje 70 miliard korun. Hodnotu dřeva v lesích, které pod firmu patří, odhadují experti nejméně na 750 miliard. Hrubý zisk podniku by se měl letos snížit na asi 220 milionů z loňských 707 milionů Kč.
0 komentářů
přidat komentář

Související články