Týdenní projekt chce zkoumat vztah designu a fotografie

Zdroj
ČTK
Vložil
Martin Rosa
05.09.2005 13:30
PRAHA  - Zkoumání vzájemných vazeb dvou úzce spjatých oborů vizuální komunikace, grafického designu a fotografie, je předmětem týdenního výstavního a diskusního projektu Foto typo živě. Bude se konat od 7. do 15. září v pražské Galerii Langhans, spolupořádají jej lidé připravující sborník Kód zaměřený na vizuální komunikaci a FAMU.
Ve třech panelových diskusích se setkají osobnosti grafického designu, fotografie, teorie umění a mediální odborníci. Hovořit budou o vazbách fotografie a textu, principech, možnostech a praxi 'mediálního provozu', práci fotografů, grafických designérů, editorů a artdirectorů.
V prostorách galerie budou vystaveny práce autorských dvojic připravené pro tento projekt, projekce historické reflexe vztahu fotografie a textu v tištěných médiích a v čítárně galerie budou k dispozici aktuální ročníky vybraných periodik vztahujících se k této oblasti.
Po dobu trvání výstavy budou moci zájemci zhlédnout záznamy z panelových diskusí. K projektu vyjde tematicky koncipovaná příloha sborníku Kód (www.kodexdesign.net), na místě se budou prodávat vybrané domácí a zahraniční publikace a periodika. V galerii bude otevřeno od 14:00 do 20:00, první den od 17:00.
První přednáška, na kterou by měla navazovat panelová diskuse, se koná ve středu a její téma zní Proč mluvit a psát o grafickém designu a fotografii.
0 komentářů
přidat komentář