Jihomoravský kraj hledá nejlepší stavbu v regionu za minulý rok

Zdroj
trf fcz
Vložil
ČTK
21.01.2006 17:50
Brno

BRNO - Investoři i projektanti budou v Jihomoravském kraji soutěžit o nejlepší stavbu regionu dokončenou v minulém roce. Utkají se v šesti kategoriích. Ocenění se dočká také nejlepší studentský projekt. Zájemci mohou své návrhy do soutěže zasílat do 15. února, řekl dnes ČTK předseda pořádajícího Jihomoravského stavebního společenství Lubomír Mikš. Výsledky soutěže budou vyhlášeny v dubnu na Mezinárodním stavebním veletrhu v Brně.

"Hlavním kritériem rozhodně nebude velikost, protože kvalitní mohou být i malé stavby," řekl Mikš. Hodnotit se bude zejména plnění funkčních požadavků, architektonický výraz díla a jeho začlenění do okolí i kvalita provedených stavebních prací. Odborná porota bude posuzovat také vhodnost použitých stavebních materiálů, originalitu či energetickou úspornost a vliv na životní prostředí.
Novinkou letošního ročníku jsou samostatné kategorie bytové stavby a stavby občanské vybavenosti, o které byl v minulosti největší zájem, a proto byla letos původně společná kategorie rozdělena. Jako v předchozích ročnících se bude vybírat také mezi průmyslovými stavbami, dopravními a vodohospodářskými objekty i ekologickými stavbami. Zvláštní kategorii tvoří rekonstrukce.
Soutěž Stavba Jihomoravského kraje chce propagovat kvalitní projekty a zviditelnit projekční, dodavatelské a investorské subjekty na jižní Moravě. Loni se v ní utkalo 24 projektů.
0 komentářů
přidat komentář