Pardubičtí radní pronajmou obřímu překladišti pozemek

Vložil
ČTK
11.11.2009 21:55
Pardubice

Pardubice - Pardubičtí radní souhlasí s pronájmem pozemku společnosti D+D Park Pardubice, který potřebuje k dodatečnému povolení stavby. ČTK to dnes řekl náměstek primátora Alexandr Krejčíř. Developer stavěl bez povolení obří logistické centrum a nyní shromažďuje nutné podklady, aby mohl znovu stavět. Radní tak firmě nájem přislíbili, ačkoli ještě nemá nezbytné doklady pro legalizaci stavby. Zastupitelé přitom radním doporučili, aby podpis nájemní smlouvy byl až poslední fází sporné kauzy.
    Krejčíř se ale domnívá, že bude lepší, když vedení radnice už do věci nebude zasahovat a nechá vše v pravomoci stavebního úřadu, který postupuje přesně podle zákona. Pro ale nebyli všichni členové rady, pro pronájem pozemku nehlasovali tři radní ze Sdružení pro Pardubice.
    "Není pravda, že dodatečné stavební povolení záleží jenom na našem pozemku. Je tam spousta záležitostí s dopravou, které stavebník musí vyřešit, bez toho dodatečné stavební povolení nedostane," řekl Krejčíř.
    Jednatel Petr Dědek uvedl, že by jeho firma měla nájemní smlouvu s městem podepsat do konce týdne. Všechna povolení musí mít hotová do konce roku. Dědek očekává, že do konce dubna dokončí první skladištní halu. Celkem jich plánuje pět.
    Dědek dnes navíc řekl, že po něm zastupitel Miroslav Petráň (Sdružení pro Pardubice) požadoval sponzoring na Dostihový spolek a podíl na projektu. "Je to naprostý nesmysl," odmítl tvrzení Petráň. "Každý tady v tom městě ví, že jsem vyhodil už několik lidí, kteří se pokoušeli o úplatek a udělám to znovu," uvedl.
    Mezitím se také firma rozhoduje, zda podá na Petráně trestní oznámení, protože podle nich svými připomínkami brzdí dodatečné stavební povolení. Petráň se brání tím, že mu jde o to, aby firma dodržela technické parametry příjezdové silnice. Zatím prý neodpovídá plánované dopravě.
    "Cítím povinnost zastupovat zájmy občanů města. Ani ta první hala nemůže být otevřená, protože má závažné nedostatky v mnoha směrech," řekl Petráň, který je povoláním architekt.
    Stavebník slavnostně zahájil stavbu překladiště loni v září. Nyní se ji několik měsíců snaží zlegalizovat. První halu by měla obývat firma DB Schenker, která si u  developera zakázku zadala. Stěhovat se měla už letos v září a podle Krejčíře se ještě rozhoduje, zda v projektu setrvá. Celý areál by měl developera stát téměř miliardu korun.
    Za legalizaci stavby skladu za 100 milionů korun prý podle dřívějších informací ČT a iDnes lobboval pražský primátor Pavel Bém. Firmu spoluvlastní Bémův přítel Zbyněk Kareš, jenž v minulosti Bémovi pronajal vilu v  pražských Vokovicích, a to údajně za výhodných podmínek. Bém svou intervenci popřel.
0 komentářů
přidat komentář

Související články