Nový územní plán bude pro zájemce k dispozici o týden déle

Vložil
ČTK
10.11.2009 13:45
Praha

Praha - Zájemci si budou moct prohlížet koncept nového územního plánu v sále i v infocentru Útvaru rozvoje města (ÚRM) ve Škodově paláci v Jungmannově ulici o týden déle, než se původně počítalo. Termín se posunul do 9. prosince včetně. Důvodem je žádost magistrátního odboru územního plánování. ČTK o tom dnes informovala Karolína Kudynová z ÚRM.
    Pražané se díky vystavenému konceptu můžou podívat, jaké změny se chystají v okolí jejich bydliště, a podávat k tomu připomínky a námitky. Nový územní plán by měl vstoupit v platnost v roce 2012, platit bude asi 15 let. Ve srovnání se současným plánem bude novinkou výšková a prostorová regulace, která by měla zajistit, aby nové stavby vzhledem k okolí nepřesahovaly přiměřenou kapacitu a výšku. Podle této regulace by nemohly být postaveny současné mrakodrapy na Pankráci.
    Plán počítá například s novou trasou metra D, rozvojem tramvajových a železničních tratí. Zahrnuje výstavbu městského i pražského okruhu, rozšíření Ústřední čistírny odpadních vod nebo tunelové propojení Masarykova a smíchovského nádraží. Umožní ale i některé kontroverzní projekty, jako například výstavbu lanovek na Kavčí hory a Dívčí hrady.
0 komentářů
přidat komentář

Související články