Poděbrady chtějí vytvořit promenádu na břehu Labe

Zdroj
Pavel Šubrt
Vložil
ČTK
19.01.2006 16:05
Praha

PODĚBRADY (Nymbursko) - V Poděbradech na Nymbursku by měla vzniknout promenáda na labském pobřeží nedaleko centra města. Město již nechalo zpracovat odbornou studii a v ideálním případě by s proměnou této lokality začalo v závěru letošního roku a v roce 2007 ji dokončilo. ČTK to řekl starosta Jozef Ďurčanský.

Chystaná promenáda by měla vzniknout na části nábřeží, která navazuje nábřeží pod zámkem a končí v blízkosti ulice Na Vinici. Již nyní je zde živičná komunikace pro cyklisty a bruslaře, nyní se chystá blíže k řece pěší promenáda v místě současné pěšiny.
Také zde by měla vzniknout dvě dětská hřiště a celkovými úpravami projde i okolní zeleň. V plánu tvůrců studie je odstranit živé ploty a nevyhovující stromy, doplnit lavičky, osvětlení i informační systém a novou komunikaci postavit v mlatové úpravě.
Zlepšit by se měly i přístupy do této lokality, která je v blízkosti centra města a mostu přes Labe. Cílem autorů studie i vedení města je využít silný rekreační potenciál této lokality, kterou již dnes řada lidí využívá k procházkám i sportovním aktivitám.
Podle starosty je ovšem nutné ještě dokončit náročné schvalování celého projektu a najít na něj peníze. Akci je nutné také přizpůsobit dalším chystaným investicím v blízkosti, mezi něž patří například chystaná přístavba městského úřadu.
Zvelebení a lepší využití atraktivních částí labského nábřeží v blízkosti centra města chystá pod městskými hradbami i nymburská radnice. Také zde by měly plánované úpravy začít letos a potrvají zřejmě dva až tři roky.
0 komentářů
přidat komentář

Související články