Industriální projížďky Ostravou

Zdroj
Antikvariát a klub Fiducia
Vložil
Tisková zpráva
06.10.2009 18:45
Srdečně vás zveme na industriální projížďky Ostravou a další doprovodné akce, které pořádá antikvariát a klub Fiducia v rámci bienále Industriální stopy .

10.10. v 10:00, 12:00, 14:00
Industriální projížďky historickým autobusem s historikem architektury Martinem Strakošem

11.10. v 10:00
Ateliér a Ostravská zákoutí pro děti a jejich rodiče v Dolní oblasti Vítkovice

Stejně jako před dvěma lety i letos klub Fiducia uspořádá v rámci bienále Industriální stopy několik akcí věnovaných industriálnímu dědictví. Pro letošní ročník jsme si pro návštěvníky bienále připravili dvě akce: pro veřejnost industriální projížďky Ostravou historickým autobusem a pro děti a jejich rodiče výtvarné ateliéry a ostravská zákoutí v Dolní oblasti Vítkovice.  Průvodcem industriálních projížděk bude historik architektury Martin Strakoš. Projížďka povede z Moravské Ostravy na Slezskou Ostravu k dolu Michal a dále přes Heřmanice a Přívoz do Mariánských Hor a Vítkovic. Vyjíždět se bude od antikvariátu a klubu Fiducia. Projížďky se budou konat v sobotu 10. října v časech 10, 12 a 14 hodin, pro omezenou kapacitu je nutné se registrovat, a to osobně v antikvariátu Fiducia od 1. října. 
Pro děti a jejich rodiče jsme spolu se sdružením Za starou Ostravu připravili dětský ateliér a Ostravská zákoutí v areálu Dolní oblasti Vítkovice, a to v neděli 11. října od 10:00 do 12:00 hodin. Pro děti bude k dispozici speciální pracovní sešit, který se hravou a atraktivní formou zabývá především industriální minulostí našeho města.
0 komentářů
přidat komentář

Související články