Revitalizace ústeckých Městských sadů bude stát 77 milionů korun

Vložil
ČTK
02.10.2009 17:05
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Revitalizace parku Městské sady v centru Ústí nad Labem bude stát 77,2 milionu korun. S touto nejnižší částkou vyhrála veřejnou soutěž ústecká společnost SKD Průmstav - stavby a rada města jí zakázku přidělila. Zahájení přestavby parku se předpokládá letos v říjnu, ukončena by mohla být v září příštího roku. ČTK to řekl mluvčí města Milan Knotek.

    Základem revitalizace Městských sadů je podle náměstka primátora Jana Řeřichy přeměna na moderní městský park a aktivní rekreační prostor nejen pro starší, ale i mladší generaci. Součástí projektu je úplná rekonstrukce všech cest, část jich bude vedena nově. Některé komunikace budou částečně doplněny o pás s povrchem především pro běhaní.
    Ve spodní části parku jsou navrženy cesty pro bruslaře a skateboarding. "Jižní část parku s kruhovým prostorem, vodotryskem a letní scénou nabídne dětské hřiště. Centrem severní části pak bude jezírko doplněné přechodem z kamenů," řekla náměstkyně primátora Zuzana Kailová. Park má oživit i velké množství laviček. Veřejné záchodky budou opraveny stejně jako amfiteátr, který může podle Kailové sloužit divadelní a hudební produkci i přednáškám ústecké univerzity.
    Revitalizace počítá se zřízením tří nových vstupů do parku. Jeden bude z křižovatky ulic Palachova a Sadová v severní části, další z Masarykovy ulice směrem k části pro děti a na lávku před zářez Klíšského potoka. Z Šaldovy ulice bude třetí vstup přechodem přes potrubí parovodu. Ten patří teplárenské firmě, která ho nechce uložit pod zem.
    Stavba bude realizována ve dvou etapách. První etapa se uskuteční v říjnu a listopadu. Zahrnuje přípravné práce, demolice zpevněných ploch, demontáž stávajícího vybavení parku a kácení dřevin. Od prosince by měla začít druhá etapa, která zahrnuje položení sítí technické infrastruktury, výstavbu komunikací, vybudování lávky a jezírka, kašen a instalací herních prvků.
0 komentářů
přidat komentář