Byty v ostravské Městské bráně se nedaří prodat

Vložil
ČTK
18.09.2009 13:50
Ostrava

foto: Kuba Pilař architekti
Ostrava - Většina bytů v domě Městská brána, který nyní vzniká v  centru Ostravy, stále zůstává volných. Ze 37 bytových jednotek je nyní obsazeno pouhých pět. Bytový dům by přitom mohl být dokončen už v prvním čtvrtletí příštího roku. Obdobné je to i s nebytovými prostory - z osmi nabízených je zatím zájem o tři. Prodej ovlivnila stávající finanční krize. Novinářům to dnes řekl manažer projektu Vít Vaněk.
    "V dnešní době všichni víme, jak se situace změnila za dobu zahájení do předpokládaného dokončení stavby. Samozřejmě, že to není jednoduché, náš prodejní plán počítá s prodejem v delším časovém horizontu než do pololetí příštího roku," uvedl Vaněk. Právě v první polovině příštího roku by měly být předávány první bytové jednotky.
    Bytový dům Městská brána nabízí byty od 64 metrů čtverečních do 119 metrů čtverečních. Ceny za metr čtvereční jsou v průměru kolem 50.000 korun. Byty tak stojí v rozmezí od tří do 7,5 milionu korun. Mezi nebytovými prostory, které jsou součástí polyfunkční stavby, je také dvoupatrová prosklená kavárna. Objekt bude stát v těsné blízkosti Kostelního náměstí.
    Nový bytový dům je navržen v takzvaném městském stylu, tedy bez balkonů, hlubokých lodžií a velkých prosklených ploch, s výjimkou jihozápadní fasády, kde vzniknou lodžie obrácené ke Kostelnímu náměstí. Většina bytů bude umístěna mezi druhým a pátým podlažím. Náklady na jeho výstavbu jsou zhruba 150 milionů korun.
0 komentářů
přidat komentář

Související články