Dopravě v Pardubickém kraji uleví nové průtahy v několika městech

Zdroj
Petr Bayer
Vložil
ČTK
17.01.2006 14:10
Pardubice

PARDUBICE - Dopravě v Pardubickém kraji uleví opravy zanedbaných průtahů v Hlinsku na Chrudimsku a České Třebové na Ústeckoorlicku. V letošním roce se rovněž dokončí práce na průjezdu Žamberkem, které začaly již předloni. V Žamberku rekonstrukce, včetně výkupů pozemků, přijdou celkem přibližně na 80 až 90 milionů korun, řekl dnes ČTK krajský radní pro dopravu Ivo Toman.
    Průtah Hlinskem má podle radního stát zhruba deset milionů korun. "Letos se uskuteční výběrová řízení a přípravné práce a podle možností ještě zahájíme práce," uvedl. Dokončení oprav se předpokládá v příštím roce.
    "Jde o úsek navazující na modernizovanou komunikaci poblíž hlineckých mlékáren. Silnice má v tomto úseku deformovaný kryt vozovky, je zde nedostatečné odvodnění," poznamenal. Opravy navazují na rekonstrukci silnice II/343 do Rváčova.
    Zahájení prací se možná letos dočkají řidiči i v České Třebové. "Silnice II/358 v České Třebové je hlavním tranzitním přivaděčem na silnici I/35 ve směru na Litomyšl. V průtahu městem je modernizace nezbytná z důvodu rozsáhlých poruch krytu vozovky a dopravně nebezpečných míst," uvedl radní. Práce si vyžádají do pěti milionů korun.
    V Pardubickém kraji půjde letos podstatně více peněz do oprav silniční sítě. Krajský úřad předpokládá, že investice stoupnou zhruba na 800 milionů korun oproti loňským asi 500 milionům korun. Šlo by historicky o nejvyšší částku, i díky penězům ze strukturálních fondů Evropské unie, dodal Toman.
0 komentářů
přidat komentář