Ústí nad Labem chce fotbalistům postavit nový stadion

Vložil
ČTK
11.09.2009 13:30
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Město Ústí nad Labem nechá vypracovat projekt nového fotbalového stadionu, který by odpovídal podmínkám Českomoravského fotbalového svazu. Náměstkyně primátora Zuzana Kailová (ČSSD) dnes novinářům řekla, že Městský stadion, na němž nyní vedoucí celek druhé ligy hraje, nevyhovuje a má od svazu dočasnou výjimku. Za projekt město zaplatí asi dva miliony korun, nový stadion prý nemá stát více než 130 milionů korun.

    Stadion má podle představ města vyrůst ve čtvrti Klíše, kde je nyní tréninkové fotbalové hřiště. Kailová uvedla, že město zvažuje variantu montovaného stadionu, kterou využívají některé kluby německé bundesligy. Údajně jsou relativně levné a dají se snadno přistavovat a upravovat.
    Podle Kailové město v současné době peníze na stavbu stadionu nemá. Proto si nechá vypracovat projekt, který potřebuje k tomu, aby mohlo získat státní nebo jiné dotace. Radnice doufá, že jí pomohou i někteří poslanci za Ústecký kraj.
    V první fázi stavby stadionu by město nechalo vystavět zázemí pro diváky, hráče a rozhodčí. Na tribuny se má vejít necelých 5000 diváků, zhruba polovina míst bude k sezení. V další fázi prý bude nutné vyřešit i okolí stadionu, například vybudovat dostatek parkovacích míst, která zde nejsou.
    Městský stadion, který by fotbalisté opustili, by měl podle představ města v budoucnu sloužit atletickým oddílům, jež by si tam mohly vybudovat zázemí. Radnice na něm chce v budoucnu pořádat i mezinárodní atletické akce.
0 komentářů
přidat komentář