Picassovo muzeum v Paříži od neděle nadlouho zavírá pro opravy

Vložil
ČTK
19.08.2009 19:25
Francie

Paříž

Paříž - Picassovo muzeum v Paříži, jeden z velkých magnetů pro návštěvníky francouzské metropole, bude od neděle na víc než dva roky zavřeno kvůli opravám. S opětným otevřením se počítá v únoru 2012. Po dobu uzavření muzeum také zcela pozastavuje zápůjčky svých děl, oznámila dnes agentura AFP.
    Opravy měly původně začít už loni a skončit v roce 2010. Nyní se však teprve dokončuje oprava fasády a přicházejí na řadu opravy a úpravy interiérů. Vynutily si je jak opotřebování dosavadních struktur, tak nové normy týkající se přijímání návštěvníků a zajištění přístupu pro osoby se sníženou pohyblivostí.
    "Využijeme toho, abychom zašli dál a přizpůsobili muzeum potřebám publika, které se mění. Po jeho otevření v roce 1985 to bylo publikum mnohem víc elitářské. Teď máme větší odpovědnost, pokud jde o výchovu mladých," řekla ředitelka muzea Anne Baldassariová.
    Muzeum je umístěno v historické pařížské čtvrti Marais v barokním paláci ze 17. století. Vlastní asi 5000 Picassových děl, ale kvůli nedostatku prostoru vystavuje jen část z nich. Ročně ho navštíví asi půl milionu lidí, z nichž 65 procent jsou cizinci. Ředitelka by chtěla zvýšit počet návštěvníků na 800.000 až milion ročně.
0 komentářů
přidat komentář

Související články