Společnost Autodesk představuje nové sady produktů pro vytváření digitální zábavy

Nové sady produktů pomáhají studiím efektivněji a úsporněji vytvářet kreativní a inovativní zábavu

Vložil
Tisková zpráva
11.08.2009 21:10
Autodesk, s.r.o.

Společnost Autodesk, světový lídr v oblasti návrhového softwaru, představila na veletrhu SIGGRAPH 2009 nové sady produktů pro vytváření digitální zábavy. Tyto sady produktů, ve srovnání s nákupem samostatných licencí k jednotlivým produktům, umožňují výtvarníkům, produkčním společnostem a pedagogům přístup ke kreativnějším nástrojům a s úsporou nákladů. Produkty v těchto sadách, pokud jsou používány společně, pomáhají výtvarníkům zvyšovat kreativní schopnosti a optimalizovat produktivitu.


„Společnost Autodesk představuje dostupné sady oblíbených 3D nástrojů, aby výtvarníkům usnadnila vytváření inovativní zábavy v současných náročných ekonomických podmínkách,“ říká Stig Gruman, viceprezident společnosti Autodesk Digital Entertainment Group. „Tyto sady výrazně rozšiřují možnosti výtvarníků a poskytují jim skvělou škálu kreativních nástrojů (od vysoce detailního modelování po pokročilé animace v reálném čase), takže se s kreativními problémy mohou vypořádat novými způsoby.“

Společnost Autodesk představila sadu Autodesk Entertainment Creation Suites a sadu Autodesk Real-Time Animation Suites pro komerční použití. Společnost rovněž představila sadu Autodesk Education Suite for Entertainment Creation pro pedagogy vyšších odborných škol a sadu Autodesk Animation Academy 2010 pro střední školy.

Sady produktů pro komerční využití

Autodesk Entertainment Creation Suites
Sada Autodesk Entertainment Creation Suites, vlajková loď společnosti Autodesk, nabízí zákazníkům na výběr ze softwaru Autodesk Maya 2010 nebo Autodesk 3ds Max 2010 – společně se softwarem Autodesk Mudbox 2010 a Autodesk MotionBuilder 2010. Software Mudbox pomáhá výtvarníkům rychleji a intuitivněji tvořit vysoce podrobné modely. Software MotionBuilder výtvarníkům umožňuje vytváření animací v reálném čase a poskytuje jim interaktivnější kreativní zpětnou vazbu a efektivní manipulaci s velkým množstvím dat použitých při animaci. S technologií výměny dat Autodesk FBX 2010 tyto sady produktů poskytují soudržný a efektivní produkční postup. Doplňkové sady nástrojů umožňují výtvarníkům lepší zpracování náročných produkčních úkolů a efektivnější a úspornější dosahování kvalitnějších výsledků. Další informace naleznete na webu www.autodesk.com/entertainmentcreationsuites.

Autodesk Real-Time Animation Suites
Sada Autodesk Real-Time Animation Suites je navržena pro produkci s náročnými animacemi. Tato sada produktů, rovněž navíc k softwaru MotionBuilder 2010, nabízí možnost výběru softwaru Maya 2010 nebo 3ds Max 2010. Software MotionBuilder umožňuje animátorům vytváření 3D animací v reálném čase a poskytuje jim specializovanou sadu animačních nástrojů pro rychlejší a efektivnější vytváření a zpracovávání velkého množství dat a jejich manipulaci. Další informace naleznete na webu www.autodesk.com/realtimeanimationsuites.

Sady produktů pro pedagogy

Autodesk Education Suite for Entertainment Creation
Tato sada pomáhá pedagogům připravovat studenty na profesionální kariéru na stále konkurenčnějším trhu práce v oboru 3D animací. Sada obsahuje přístup k flexibilním vzdělávacím zdrojům a obsahuje stejný software, který využívají ti nešpičkovější kreativní profesionálové: Software Maya 2010, 3ds Max 2010, MotionBuilder 2010, Mudbox 2010, Autodesk Softimage 2010 a Autodesk SketchBook Pro 2010. Tato sada je k dispozici ke koupi jak pro instituce, tak i pro studenty. Další informace naleznete na webu www.autodesk.com/entertainmentsuite-edu.

Autodesk Animation Academy 2010
Tato sada Autodesk Animation Academy 2010 pomáhá inspirovat studenty středních škol k hledání pracovních příležitostí v oboru umění, zábavy a vizualizace. Sada produktů obsahuje software a učivo, které studentům umožňuje učit se 3D technologie a zároveň zkoumat nové způsoby vizualizace nápadů. Obsahuje software Maya 2010, 3ds Max 2010, MotionBuilder 2010, Mudbox 2010 a SketchBook Pro 2010, disk DVD s učební literaturou a přístup ke zdrojům online komunity. Systém Animation Academy je dostupný výhradně pro střední nebo vyšší odborné školy a obsahuje informace pro dospívající děti od 11 do 17 let. Další informace naleznete na adrese www.autodesk.com/animationacademy.


O společnosti Autodesk
Autodesk je světový lídr v oblasti 2D a 3D návrhového softwaru pro výrobu, stavebnictví, média a zábavu. Od uvedení aplikace AutoCAD v roce 1982 vyvinul Autodesk nejširší portfolio špičkových řešení digitálního prototypování, která pomáhají zákazníkům prakticky zkoušet nápady ještě před jejich realizací. Společnosti žebříčku Fortune 1000 využívají nástroje Autodesku k vizualizaci, simulaci a analýze reálného fungování svých návrhů už v počátečních stádiích vývoje, což jim pomáhá šetřit čas a peníze, zvyšovat kvalitu a podporovat inovace. Další informace o společnosti Autodesk najdete na webových stránkách www.autodesk.cz nebo www.autodesk.com.

Související články