Úpravy otrokovického přednádraží by měly skončit už v listopadu

Vložil
ČTK
04.08.2009 15:15
Praha

Otrokovice (Zlínsko) - Rekonstrukce otrokovického přednádraží, které se zvolna mění v městský dopravní terminál, spěje do druhé fáze. Stavbaři v těchto dnech dokončují práce v jižní části dopravního areálu. Ten už mohou využívat trolejbusy MHD a úpravy teď čekají hlavně severní část, kde mimo jiné vznikne asi stovka parkovacích míst. Celá rekonstrukce prostor před vlakovým nádražím navíc zřejmě skončí s výrazným předstihem. Stavba bude stát kolem 68 milionů korun, většinu zaplatí Evropská unie.

    Podle otrokovické starostky Radoslavy Matuszkové jsou nyní stavební práce zhruba v polovině. Dokončit zázemí pro vozidla MHD se navíc podařilo asi o měsíc dříve. "Zhotovitel předpokládá, že kompletně celá investiční akce by měla být ukončena v listopadu," popsala Matuszková.
    Několik let plánované úpravy prostoru před vlakovým nádražím začaly v polovině března. Nádraží leží na železničním koridoru mezi Břeclaví a Přerovem a jeho areálem denně projde asi 10.000 lidí, kteří míří do Otrokovic i do sousedního krajského města Zlína. Potkávat se zde bude vlaková, autobusová i městská hromadná doprava.
    "V současné době ještě dolaďujeme terénní úpravy na jižní části. Přesouváme se na severní část, kde máme v tomto okamžiku hotové veškeré sítě a budeme budovat komunikace a terénní úpravy," popsal Milan Kotrč ze společnosti SMO, která přednádraží přestavuje. Doplnil, že celá rekonstrukce, která byla původně plánována až do února příštího roku, se zrychlila i díky dobré spolupráci s Českými drahami nebo provozovatelem MHD.
    Právě trolejbusům Dopravní společnosti Zlín-Otrokovice (DSZO) jezdícím na linkách mezi Otrokovicemi a krajským městem činily úpravy přednádraží největší potíže, staví se totiž za plného provozu. "Hlavní problémy, které ovlivnily jak práci našich zaměstnanců, tak především cestující, už jsou za námi," uvedl ředitel DSZO Josef Kocháň.
    Celkové náklady na rekonstrukci přednádraží se vyšplhají na zhruba 68 milionů korun a dosud se z nich proinvestovalo asi 60 procent. Otrokovická radnice z nich ale zaplatí jen část, získala totiž dotaci 52 milionů z evropských fondů. "Kdyby tato možnost financování nebyla, ani město naší úrovně by nebylo schopno se do takovéto investice pustit," dodala starostka Otrokovic.
0 komentářů
přidat komentář

Související články