Černá stavba v Pardubicích přes sliby pokračovala, podle firmy ne

Vložil
ČTK
27.07.2009 18:00
Pardubice

Pardubice - Na černé stavbě obřího logistického centra v Pardubicích dnes dopoledne pokračovaly stavební práce. Společnost D+D Park Pardubice přitom přislíbila, že v noci na neděli práce ukončí. Pardubická radnice to považuje za nedodržení slibů ze strany investora, řekl dnes ČTK první náměstek pardubického primátora Alexandr Krejčíř. Ředitel firmy D+D Park Pardubice Petr Dědek ale tvrdí, že stavba je zastavená.
    "Byl jsem se tam dopoledne podívat a pokračovaly tam stavební činnosti. Považuji to za nesplnění toho, co původně firma deklarovala," řekl Krejčíř, který nechtěl předjímat další postup pardubické radnice. Ta v případě zastavení prací chtěla s firmou D+D Park Pardubice v příštím týdnu jednat o pronájmu malého pozemku, který investor potřebuje. Jednání je však podle Krejčíře nyní zbytečné. "Nevidím důvod jednat, když nesplnili své sliby," řekl ČTK.
    Petr Dědek dnes odpoledne ČTK řekl, že stavba je zastavená. "Stavba stojí, dnes tam bylo pouze několik dělníků vybrousit betony, bylo nutné to technologicky ošetřit, jinak by vznikly velké škody," řekl Dědek. Podle něj v době výstavby pracovalo na stavbě zrhuba 120 lidí, nyní stavba stojí a firma je připravena jednat o dalším postupu. Dědek dříve uvedl, že práce na stavbě skončí v noci na neděli a dělníci se do areálu vrátí pouze tehdy, až stavba získá povolení dál pokračovat.
    Firma v Pardubicích staví bez stavebního povolení už od loňského září, stavební úřad ji již třikrát upomínal, aby práce okamžitě zastavila. Pardubičtí radní nedávno rozhodli, že investorovi nepronajmou pozemek, pokud firma nebude dodržovat zákony. Současně také běží řízení o odstranění stavby, které může skončit zbouráním postavených objektů nebo dodatečným povolením opět stavět.
    Obří logistické centrum vzniká v průmyslové zóně Semtín na 14 hektarech. První hala by měla být hotová do září a měla by sloužit pro DB Schenker. S dokončením další nájemní haly se počítalo ještě letos. Celkem by mělo jít o pět hal s termínem dokončení v roce 2011. Plánovaná investice by měla stát 800 milionů korun.
4 komentáře
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
Don't bite hand, which feeds you
takyarchitekt
27.07.09 02:52
Moje slova
Jirka
27.07.09 09:27
to bylo ...
27.07.09 10:13
super
Jaroslav
02.08.09 11:06
zobrazit všechny komentáře

Související články