Bouřky přerušují stavební práce, skluzy většinou nehrozí

Zdroj
Daniel Novák
Vložil
ČTK
15.07.2009 14:45
Praha

Praha - Nynější bouřky a silné deště komplikují život stavbařům. V Praze někteří z nich museli dočasně přerušit pozemní práce, většinou však s výkyvy počasí v harmonogramech dopředu počítali. Pro další, kteří musí stavby dotáhnout do konce během několika dní, jsou ale průtrže vážnou komplikaci. ČTK to dnes zjistila mezi stavebními firmami.
    "V takovéto průtrži nemůžeme dělat, protože bychom mašiny utopili," řekl ČTK František Polák, mluvčí Metrostavu, který v metropoli staví například rozsáhlý tunel Blanka na Letné a pod Stromovkou. "Na Letné jsme měli vodopády," dodal mluvčí. V  Praze tak nyní podle něj dva dny zemní práce nepoběží. Problémy by totiž mohlo mít v dešti například betonování. Přesto však nepřející počasí nepředstavuje podle Poláka tragédii. Firma zahrnuje povětrnostní výkyvy do svých harmonogramů.
    Podobně se vyjádřil i mluvčí společnosti Hochtief CZ Petr Hlavatý. "Je to, jako když sekáte trávu na zahradě. Když začne pršet, tak se schováte, ale jakmile přestane, pokračujete dál," uvedl.
    Jiné to je ale v případě, když musí firma stihnout "šibeniční" termín. Například společnost Hans Wendel, která v Praze opravuje tramvajovou trať kolem křižovatky Klapkova-Střelničná u  stanice metra Kobylisy, musela po dnešních dopoledních průtržích betonovací práce zcela zastavit. Tramvaje by přitom na opraveném úseku měly jezdit už v  sobotu. "Budeme muset dělat i v noci," řekl ČTK stavbyvedoucí Pavel Viktorín z  Hans Wendel.
0 komentářů
přidat komentář