Kopřivnice chce bezbariérově upravit centrum města

Zdroj
Martina Helánová
Vložil
ČTK
23.06.2009 13:15
Praha

Kopřivnice (Novojičínsko) - Kopřivnice na Novojičínsku v rámci projektu Bezbariérové město zrekonstruuje trasu vedoucí kolem důležitých institucí v centru města. Díky bezbariérovým přístupům se tak pohyb po městě usnadní nejen handicapovaným, ale například i rodičům s dětmi, řekla ČTK mluvčí radnice Lucie Petříčková.
    Město na projekt získalo dotaci 9,7 milionu korun ze Státního fondu dopravní infrastruktury. Celkově budou úpravy stát kolem 12 milionů korun. "Cílem projektu je postupné odstraňování překážek, které ohrožují bezpečnost chodců a ztěžují pohyb osobám s nejrůznějšími omezeními i  maminkám s kočárky," uvedla Petříčková.
    Bezbariérový přístup tak lidé budou mít nejen k radnici, poště či policii, ale například i ke kulturnímu domu, knihovně, informačnímu centru nebo technickému muzeu.
    Zhruba 400 metrů celé trasy, jejíž součástí byla i úprava vstupů do některých budov, už město zrenovovalo na vlastní náklady. Celkem bude na trase opraveno přibližně 1200 metrů chodníků, 13 přechodů a některé autobusové zastávky, na nichž by v  budoucnu měly jezdit i bezbariérové autobusy. Nově budou vybudovány i čtyři přechody. Některé přechody navíc po úpravách budou nejen nasvětleny, ale přibudou na nich bezpečnostní ostrůvky ve středu vozovky. Město chce podobně upravit ještě další dvě trasy.
0 komentářů
přidat komentář

Související články