Sádrokarton Rigips se vyrábí již 10 let

Vložil
Tisková zpráva
22.06.2009 12:55
Saint-Gobain Construction Products CZ a.s. Divize Rigips

Výrobní závod společnosti Rigips, který produkuje sádrokartonové desky, vstoupil již do svého jedenáctého výrobního roku. Společnost Rigips, s.r.o., vyrábí a dodává na český trh nejen sádrokartonové a sádrovláknité systémy, ale i polystyrenové izolace a sádrové omítky a stěrky Rimano.
V současné době se v závodě Rigips vyrábí nejen běžné sádrokartonové desky, ale také impregnované desky do prostor se zvýšenou vzdušnou vlhkostí, růžové protipožární desky a také impregnované protipožární. Desky jsou na našem trhu k dispozici v šířkách 1200, 1250 mm, v délkách od 2 000 do 3 200 mm.
V srpnu 1997 byla zahájena výstavba výrobního závodu na „zelené louce“ v katastru obce Horní Počaply nedaleko Mělníka. Po necelých dvou letech byla již 8. května 1999 vyrobena první sádrokartonová deska.
Závod je založen na nejmodernějších technologiích a díky neustálému rozvoji, proaktivnímu vedení a zapojení všech zaměstnanců se stal výrobním závodem světové třídy.

Část pracovního týmu u výroční sádrokartonové desky.

K důkazům patří i bronzové ocenění v roce 2007 v rámci auditu World Class Manufacturing (výroba světové úrovně). Získání tohoto titulu posunulo podnik mezi špičku výrobních závodů v celosvětovém koncernu Saint-Gobain. Způsob řízení závodu je zaměřen na vedení pracovníků, na prosazování pokrokových metod ve výrobě se zřetelem na neustálé zlepšování všech parametrů výrobního cyklu, začínajícího bezpečností práce a končícího spokojeností zákazníka.
Neustálé snižování výrobních nákladů, zdokonalování bezpečnostních standardů, profesionální údržba a rozvíjení lidských zdrojů jsou jen některými z mnoha pilířů, které vytvářejí kompletní souhrn aktivit programu World Class Manufacturing.
Velký důraz na dodržování norem ochrany životního prostředí a systém řízení bezpečnosti práce podle 22 podnikových standardů přinesl také své ovoce – závod v Horních Počaplech oslavil již více než 8 let bez úrazu při výrobě a distribuci sádrokartonu.
Radomír Kamler, ředitel výrobního závodu, komentuje také množství vyrobených sádrokartonových desek: „Za 10 let jsme vyrobili více než 172 milionů m² sádrokartonových desek. Kdybychom je poskládali za sebe, tak bychom mohli 3,5krát obkroužit obvod naší planety.“ A dodává: „Přínos naší práce nevidím jen ve velkokapacitní výrobě desek, ale především v zefektivnění práce ve stavebnictví pomocí moderních systémů suché výstavby.“
Česká stavební akademie jeho názor jen potvrdila tím, že ocenila bezpečnostní konstrukce Rigips Bronzovou cenou v rámci soutěže Stavební výrobek – technologie roku 2008.
Sádrokartonové a sádrovláknité systémy byly během let uplatněny již na řadě významných průmyslových a komerčních staveb, bytových a rodinných domů. Ruku v ruce s montáží konstrukcí jde i jejich technická podpora. Rigips poskytuje technickou literaturu pro suchou výstavbu s diferencovanou skupinou uživatelů – projektantů i architektů, montážních a realizačních firem, ale i pro širokou veřejnost. Centrum technické podpory Rigips, které je specializovaným technickým střediskem, řeší informační a technické poradenství pro všechny zákazníky společnosti.


O společnosti Rigips, s.r.o.
Společnost Rigips je významný výrobce a dodavatel sádrokartonových systémů, polystyrenových izolací a sádrových omítek a malířských stěrek Rimano.  V České republice má více než patnáctiletou tradici. Ve svých 3 výrobních závodech vyrábí produkty nejvyšší světové kvality, srovnatelné s předními evropskými výrobci, a splňuje nové normy zaváděné v EU.  Díky své příslušnosti ke koncernu Saint-Gobain, který ročně vyčleňuje cca 345 mil. EUR na výzkum a vývoj, využívá společnost Rigips know-how z celého světa. Společnost Rigips je certifikována pro systém managementu jakosti dle EN ISO 9001:2000.
www.rigips.cz

O společnosti Saint-Gobain
Koncern Saint-Gobain je evropský a světový lídr ve všech svých obchodních odvětvích, patří do první stovky světových průmyslových korporací. Koncern má 5 hlavních divizí  - stavební materiály, sklo, obalové materiály, speciální High–Tech materiály, distribuční řetězce. Počátky společnosti Saint-Gobain spadají do Francie 17. století, půldruhého století nato překračuje Saint-Gobain hranice Francie. Dnes již působí ve více než 50 zemích světa, ve kterých sdružuje 1 200 společností a zaměstnává více než 200 000 lidí 70 národností.
0 komentářů
přidat komentář

Související články