Domažlická sportovní hala hrozí zřícením; správci ji zavřeli

Vložil
ČTK
10.01.2006 13:10
Plzeň

PLZEŇ - Sportovní hala v Domažlicích je zavřená. Její správci mají strach ze zřícení střechy, na níž se rozlepují vazníky. Kvůli obavám z podobného neštěstí, které se stalo před týdnem v Německu, kde pod střechou zimního stadionu zůstalo 15 mrtvých, nemohou od konce minulého týdne sportovci do haly chodit. Píše to regionální příloha Mladé fronty DNES.

"Střecha se musí opravit," řekl v pondělí statik po prohlídce haly. Podle vedoucího správy haly Miroslava Janiureka zůstane uzavřená až do odvolání. "Vazníky na střeše se začaly rozlepovat. Hrozí nebezpečí zřícení. Nemůžeme riskovat," vysvětlil.
Nikdo neví, kdy se sportovci budou moci do haly vrátit. Pro tréninky i utkání musí shánět jiné prostory. "Ve středu budeme jednat na basketbalové federaci o tom, zda půjdou naše utkání, plánovaná na únor, přeložit na jiné hřiště," uvedl organizační pracovník basketbalové Jiskry Domažlice Tomáš Budka. Mohou sice trénovat a hrát ligová utkání v tělocvičně ve škole v Komenského ulici, jenže tam se ani zdaleka nevejdou všichni jejich fanoušci.
V podobné situace se před čtyřmi roky ocitli tenisté plzeňské Slavie Pilsner Urquell. V jejich hale u Borského parku se také začaly rozlepovat stropní nosníky. "Tehdy statik jasně řekl, že je to urgentní, že musíme nosníky rychle opravit," uvedl manažer Slavie PU Jiří Kovářík. Oprava stála necelý milion korun.
0 komentářů
přidat komentář