Ministerstvo uzavře v úterý konkurz na šéfa památkového ústavu

Zdroj
Petr Veber
Vložil
ČTK
09.01.2006 21:05
Praha

PRAHA - Ministerstvo kultury uzavře v úterý v poledne výběrové řízení na generálního ředitele Národního památkového ústavu (NPÚ). O tomto termínu rozhodlo poté, co výběrová komise jmenovaná ministrem Vítězslavem Jandákem nedoporučila v prosinci žádného z přihlášených kandidátů. Bližší informace o zájmu či nezájmu o konkurz se dnes ČTK nepodařilo získat.

"Hlásím se znovu," řekl ČTK Zdeněk Novák, který stanul v čele NPÚ na začátku prosince na pouhý jeden den, a to poté, co uzavřel svou desetiletou éru náměstka ministra kultury. Hlásil se už do prvního konkurzu.
Ministerstvo chce po nalezení ředitele NPÚ vybrat i deset ředitelů územních odborných pracovišť ústavu. Podle dostupných informací se na tato místa hlásí asi stovka lidí, včetně ředitelů odvolaných v prosinci jako Novák.
Ministr Jandák původně předpokládal, že vedoucí funkce v památkové péči nově obsadí už před vánočními svátky. Odborná veřejnost tehdy vystoupila proti jeho postupu a označila ho za uspěchaný.
Členové komise nakonec postrádali v konkurzu na generálního ředitele výjimečné osobnosti v oboru, a rozhodli proto otevřít soutěž šířeji. K uznávaným osobnostem směřovala výzva, aby se do řízení přihlásily. Tento postup považovala komise za signál, že jsou přijímána zodpovědná rozhodnutí a že se situace řeší s rozmyslem a uváženě.
Zdroj obeznámený s dosavadním průběhem konkurzu nyní uvedl, že několik oslovených osobností účast odmítlo.
Do prvního konkurzu na jedenáct překvapivě uprázdněných míst se přihlásilo asi šest desítek lidí, mimo jiné všichni odvolaní ředitelé. Řízení Jandák vypsal 5. prosince a uzávěrka přihlášek byla už 9. prosince.
2 komentáře
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
See more:
milan novy
10.01.06 11:11
zobrazit všechny komentáře