Metrostav plánuje v pražské Michli postavit 305 bytů

Vložil
ČTK
18.06.2009 19:10
Praha

Praha - V Praze-Michli plánuje tuzemská stavební dvojka Metrostav postavit 305 bytů. Nový projekt chce uskutečnit prostřednictvím svých dceřiných firem. ČTK to dnes zjistila z dokumentů předložených k posuzování vlivů stavby na životní prostředí.
    Nové byty by se měly nacházet v sedmi domech. Celková výměra užitných podlahových ploch by měla činit 24.720 metrů čtverečních.
    Výstavba pravděpodobně bude mít dvě etapy. Zahájení stavby předpokládá Metrostav v roce 2010, dokončení v roce 2013.
    Za projektovou společností stojí firma Metrostav Invest patřící společnosti Metrostavu Development. Ta už je přímo ovládaná Metrostavem. Mezi aktuální projekty Metrostavu Development patří například menší soubor bytů a kanceláří v Moravské Ostravě. V pražské Evropské ulici plánuje postavit nové kancelářské centrum. V  metropoli chystá i několik dalších bytových projektů.
    Michle je částí Prahy, která v posledních letech přitahovala značnou pozornost stavitelů. Jen kousek od plánovaného projektu je už dokončený bytový dům společnosti Geosan. Nedaleko se také například nachází kancelářský komplex skupiny Passerinvest Group.
0 komentářů
přidat komentář