Pozvaní experti mají podpořit projekt na opravu vily Tugendhat

Vložil
ČTK
17.06.2009 22:25
Olomouc

Brno - Dcera původních majitelů vily Tugendhat Daniela Hammer-Tugendhatová přijela kvůli památkové obnově vily do Brna. Ve městě dnes začala mezinárodní konference o rekonstrukci objektu, jenž je na seznamu památek UNESCO.
    Podle primátorova náměstka Daniela Rychnovského (KDU-ČSL) má setkání zjistit názor evropských odborníků na projekt. Když ho experti podpoří, vzroste šance, že se podle něj bude postupovat, řekl dnes Rychnovský ČTK. Projekt nechala zpracovat radnice, která společně s Muzeem města Brna konferenci pořádá.
    Zrestaurování vily se plánuje léta, kvůli sporům architektů ho ale radnice několikrát odložila. Loni dokonce soutěž, z níž projekt památkové obnovy vzešel, zrušila. Projekt za devět milionů korun, ke kterému existuje i  platné stavební povolení, tak sice leží na magistrátu, ale zda se podle něj bude opravovat, radní zatím nevědí.
    Podle Rychnovského musí na tuto otázku odpovědět právníci. Konference má mít jiný obsah - zabývat se hlavně odborným zhodnocením projektu. Potrvá do čtvrtka, kdy také účastníci zveřejní výsledky.
0 komentářů
přidat komentář