Mladá Boleslav hledá vhodné místo pro nízkoprahové centrum

Vložil
ČTK
12.06.2009 13:15
Mladá Boleslav

Mladá Boleslav - Mladoboleslavská radnice hledá vhodné místo, kde by mohl vzniknout nízkoprahový klub pro mládež. O jeho stavbě se uvažuje již více než rok. Původně měl klub být v objektu v Laurinově ulici, nyní se však zvažují i další lokality, řekl dnes novinářům náměstek primátora Jaroslav Polívka.

    Objekt v Laurinově ulici, který město získalo již dříve od ministerstva obrany, byl původně vytipován jako vhodný pro nízkoprahové centrum. "Ideální je, že by provoz klubu v tom místě nikoho nerušil, protože v okolí nikdo nebydlí," řekl náměstek. Nevýhodou naopak podle něj je, že budova je poměrně vzdálená od sídliště, kde se cílová skupina mladých pohybuje. "Aby do toho klubu chodili, měl by jim být zřejmě blíž," podotkl Polívka. O objekt v Laurinově ulici má prý navíc zájem záchranná služba, která v něm chce zřídit myčku sanitek.
    Město proto hledá i další varianty. Jako ideální se jeví prostory pod novou poštou v Severním sídlišti nebo Nový park. "Suterén pod poštou je velkým prostorem, kde by se dalo centrum zřídit. Navíc máme zjištěno, že mládež se schází za poštou, proto by mohla klub snadno využívat," dodal Polívka s tím, že zástupci města si půjdou vytipovaná místa prohlédnout ještě příští týden.
    Vznik nízkoprahového zařízení pro děti a mládež je jedním z priorit Komunitního plánu sociálních služeb města Mladá Boleslav. Má být určeno především pro mládež ve věku 14 až 18 let. Dětem by zde měli odborní pracovníci poskytovat sociální poradenství a pomoc v obtížných situacích. Centrum ovšem nabídne i vhodné způsoby vyplnění volného času, například formou různých her.
0 komentářů
přidat komentář