Neznámí vandalové poškodili pražský most Legií

Zdroj
Šárka Dvořáková
Vložil
ČTK
04.06.2009 12:55
Praha

Praha - Neznámí vandalové o víkendu poškodili část zábradlí na pražském mostu Legií. Kusy zábradlí skončily na dně Vltavy, odkud je dnes brzo ráno vylovili potápěči. ČTK to dnes řekl mluvčí Technické správy komunikací (TSK) Tomáš Mrázek. Případ vyšetřuje policie s podezřením na spáchání trestného činu poškozování cizí věci.
    Mrázek uvedl, že zábradlí bylo poškozeno na pravé straně ve směru od Újezdu, přibližně 50 metrů za Střeleckým ostrovem. "Vandalové vykopli tři sloupky a kus horní části zábradlí," popsal Mrázek. Místo podle něj provizorně zabezpečila městská policie.
    Potápěči dnes všechny chybějící části mostu vylovili, podle Mrázka jsou ale sloupky natolik poškozené, že je nebude možné na most vrátit. "Horní část zábradlí se rozlomila na dva kusy a zřejmě bude také nepoužitelná," dodal.
    TSK proto bude muset nechat vyrobit repliky, náklady odhaduje v řádech desítek tisíc korun. Podle Mrázka bude most opraven do dvou až tří měsíců, do té doby zůstane místo zabezpečeno, aby nikdo nemohl spadnout do řeky.
    Případ prošetřuje pražská policie. "Pachatele ale zatím neznáme," řekla ČTK policejní mluvčí Eva Miklíková.
    Most Legií spojuje Národní třídu s Újezdem a Malou Stranou, vedou z něj také schody na Střelecký ostrov. Most slouží především automobilové a tramvajové dopravě, přístup na něj mají i pěší. Vystavěn byl na přelomu 19. a 20. století. Na obou koncích mostu se nacházejí vždy dvě věže, které původně sloužily k  výběru mýtného.
0 komentářů
přidat komentář

Související články