Pětihvězdičkový hotel v Brně se otevře za týden

Zdroj
Dan Petrucha
Vložil
ČTK
03.06.2009 09:05
Brno

foto: Štěpán Vrzala (www.stepanvrzala.com)
Brno - Pětihvězdičkový hotel na Šilingrově náměstí v Brně se otevře 8. června pod jménem Comsa Brno Palace. Původně jej měl provozovat španělský řetězec Barceló. Jednání mezi hotelovým gigantem patřícím do první pětadvacítky největších provozovatelů hotelů na světě a firmou Comsa International, která hotel koupila a za půl miliardy korun zrekonstruovala, ale z neznámých důvodů uvízla na mrtvém bodě. Jednání budou pokračovat, řekl dnes ČTK zástupce Comsy David Fridrich.
    Proč řetězec Barceló hotel nechce, dnes Fridrich odmítl komentovat. "My jsme splnili vše, na čem jsme se domluvili, takže k tomu nebyl žádný důvod," řekl Fridrich. Vyjádření Barceló ČTK zjišťuje. Obchodní ředitelka Lina Boudníková minulý týden bez vysvětlení médiím sdělila, že Barceló brněnský hotel v objektu Městský dvůr provozovat nebude. Dnes ČTK odkázala na generálního ředitele Barceló v Česku Antona Müllera.
    Chátrající budovu prodalo město Brno před třemi lety španělské firmě Comsa za 32 milionů korun. Nový majitel se zavázal, že do 36 měsíců od získání stavebního povolení budovu zrekonstruuje na čtyř až pětihvězdičkový hotel. "Není důvod, aby se hotel neotevřel, termín 8. června dodržíme. Vyšli jsme si s  Barceló vstříc a převzali většinu jejich zaměstnanců, kteří měli v hotelu pracovat," řekl Fridrich.
    Barceló měl zařízený hotel od Comsy odkoupit i  s budovou, část věcí vznikla přímo na jeho objednávku. Nyní se podle Fridricha vrací do hry původní varianty. Podle nich by Comsa hotel provozovala sama, další možností je franchising, tedy pronajmutí obchodní značky a know-how některého ze světových řetězců. "Jsou firmy, které o hotel mají velký zájem. Nám ale nevadí, pokud by nám hotel zůstal," dodal Fridrich.
    O tom, že Barceló již pravděpodobně o brněnský hotel nemá zájem, svědčí i to, že na jejích internetových stránkách figuruje v seznamu českých zařízení pouze dva hotely Barceló v Praze. Ještě minulý týden přitom na webu nabízel i  rezervaci v Městském dvoře. Podle dva týdny starého vyjádření Petry Novákové ze společnosti B.I.G. PR plánoval Barceló hotel otevřít 1. června.
    Rozsáhlý palác o pěti podlažích město již dříve neúspěšně nabízelo jako sídlo Nejvyššímu správnímu soudu či antimonopolnímu úřadu. Město se nakonec kvůli havarijnímu stavu budovy a chybějícím penězům na její opravu rozhodlo nemovitost prodat soukromému investorovi.
    Pětihvězdičkový hotel je v Brně nyní pouze jeden, v sousedství areálu výstaviště jej provozuje řetězec Holiday Inn. Další čtyř až pětihvězdičkové hotely by měly v Brně v příštích několika letech vzniknout na Masarykově ulici u hlavního železničního nádraží a v bývalé univerzitní budově na Zelném trhu.
    Hotelový řetězec Barceló patří mezi 25 největších provozovatelů hotelů na světě. V současné době provozuje 185 hotelů se 45.000 pokoji v 16 zemích světa. Od roku 1993 působí také v Česku, postavil zde vůbec svůj první hotel ve střední Evropě.
0 komentářů
přidat komentář

Související články