Kupařovický zámek je znovu na prodej, se sníženou cenou

Vložil
ČTK
01.06.2009 00:10
Brno

Kupařovice (Brněnsko) - Barokní zámek v Kupařovicích na Brněnsku je opět na prodej. Památka v hodnotě 19 milionů korun se v dražbě nabízí za sníženou vyvolávací cenu devíti milionů. ČTK to zjistila z dražební vyhlášky zveřejněné na www.centralniadresa.cz. V předchozích aukcích o ni neměl nikdo zájem.
    Zámek i s okolními budovami byl v dražbě několikrát, původně s vyvolávací cenou 22 milionů Kč. Později správkyně cenu snížila o čtyři miliony. Naposledy se památka dražila loni na jaře za vyvolávací cenu 16,56 milionu korun.
    "Je to specifická nemovitost, nesáhne po ní každý," řekla již dříve ČTK správkyně konkurzní podstaty zkrachovalé firmy AG-ING Dana Cigánková. Navíc budovy jdou do dražby bez pozemků, ty jsou v majetku státu.
    Třípodlažní zámek v Kupařovicích nechal v první polovině 18. století podle projektu Františka Antonína Grimma postavit rod Dietrichsteinů. Do areálu patří kromě zámecké budovy pět dalších objektů, hlavně obytné prostory a sklady. V minulosti areál sloužil třeba jako vzdělávací středisko. Dražba se koná 3. června v brněnském hotelu Avanti.
0 komentářů
přidat komentář