Nové investice brněnského magistrátu

Vložil
ČTK
06.01.2006 14:10
Brno

BRNO - Brněnská radnice postaví v lokalitě nové bytové výstavby Kamechy páteřní komunikaci. Silnice by měla být hotova v červnu 2007, měla by stát 76 milionů Kč a městští radní již schválili smlouvu o dílo na technický dozor. Město považuje komunikaci za svou část podpory nové bytové výstavby v lokalitě, kde by mělo vzniknout přes 1500 bytů. Novinářům to dnes řekl primátor Richard Svoboda.
Tříetapová stavba podle něj začne zhruba 750 byty, které bude mít na starosti soukromá developerská společnost. "V tuto chvíli jsou vykoupené pozemky, existuje platné stavební povolení a začne se stavět v nejbližších měsících," uvedl primátor. Připomněl, že lokalita Kamechy je na atraktivním území mezi městskými částmi Bystrc a Žebětín a v budoucnosti radnici pravděpodobně neminou i další náklady spojené s prodloužením hromadné dopravy.
Druhou velkou lokalitou po části Kamechy je výstavba Nových Medlánek, kde podle informací magistrátu vznikne asi 1000 bytů. Financovány budou z privátních zdrojů a město se i v tomto případě chová podobně. Desítky milionů korun tak investovalo do kanalizace a páteřních silnic v této lokalitě.
Městská rada ve čtvrtek schválila také stavební uzávěru na území Brno-střed, konkrétně v Kamenné kolonii na Červeném kopci. Důvodem je příprava výstavby kanalizačních a vodovodních řadů i plynovodu v této části města. Podle náměstka primátora Miroslava Hoška jde o starou zástavbu z první republiky, kde lze očekávat komplikace se špatnými základy a problematickou statikou u některých staveb.
Z dalších stavebních akcí čeká město ještě oprava hromadného hrobu vojenských válečných obětí na Ústředním hřbitově. Celková investice činí 1,094 milionu Kč, z toho 875.000 Kč by měla krýt státní dotace, o niž město požádalo.
0 komentářů
přidat komentář