V Bystřici pod Hostýnem vyroste nový domov pro seniory

Vložil
ČTK
04.05.2009 20:25
Znojmo

Bystřice pod Hostýnem (Kroměřížsko) - Stavba domova pro seniory v Bystřici pod Hostýnem na Kroměřížsku se po dvou letech diskusí dočká realizace. Projekt za 112 milionů korun schválili městští zastupitelé. Na investici radnice hodlá získat přibližně 74 milionů Kč ze státního rozpočtu. ČTK to dnes řekl starosta Zdeněk Pánek.

    Bystřice pod Hostýnem je spolu s Vizovicemi na Zlínsku jedinou obcí s rozšířenou působností ve Zlínském kraji, která nemá ve své působnosti zařízení pro seniory. Normativ sociálních služeb přitom určuje, že na tisíc obyvatel starších 65 let musí připadat 30 sociálních lůžek.
    "Ze statistických údajů vyplývá, že populace této věkové kategorie stále narůstá a domov bude i pro naši oblast nezbytností," uvedl Pánek. Zároveň ale upozornil na to, že investicí se město zatíží náklady na jednu čtvrtinu stavby. Vedení radnice však předpokládá, že toto zatížení bude hradit z přebytku rozpočtu města. V opačném případě by muselo přistoupit i k nepopulárním opatřením, jako je například prodej městského bytového fondu.
    Nový domov v uvažovaném zařízení najde 74 seniorů, a to zejména z Bystřice pod Hostýnem a jejího blízkého okolí. Práce by stavbaři měli zahájit na podzim letošního roku. V případě, že půjde vše podle plánu, objekt bude dokončen v roce 2011.
1 komentář
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
Subjektivní názor - student FA
Michal Rolinc
23.10.13 09:36
zobrazit všechny komentáře

Související články