Nezamyslice na Prostějovsku postaví novou školku za 21 milionů

Vložil
ČTK
04.05.2009 11:05
Praha

Nezamyslice (Prostějovsko) - Nezamyslice na Prostějovsku postaví uprostřed městyse zbrusu novou budovu mateřské školy. Stávající objekt totiž neodpovídá vyhlášce a jeho rekonstrukce by byla příliš nákladná. ČTK to řekl starosta Jiří Doubrava s tím, že nová školka bude stát 21 milionů korun.

    Mateřská škola v Nezamyslicích již asi 40 let sídlí v prvním patře takzvaného klubu úřadu městyse. "Momentálně ji navštěvuje 56 dětí, zatímco prostory tam jsou jen pro 32 dětí," poznamenal Doubrava. Práce na stavbě nového objektu školky začaly na jaře, hotovo by mělo být do Vánoc. "Pokud vše půjde podle plánu, školka by se měla stěhovat příští rok v březnu," dodal starosta.
    Stavba včetně nových dětských hřišť, parkoviště a chodníků přijde celkem na více než 21 milionů korun, zhruba 17,5 milionu korun Nezamyslice získaly z regionálního operačního programu EU Střední Morava. Stávající sídlo mateřinky by v budoucnu mělo sloužit základní umělecké škole, která by podle starosty mohla na své komorní koncerty využít i malý sál v přízemí klubu.
0 komentářů
přidat komentář