Stavbu Nové Karoliny v Ostravě přerušil i Passerinvest

Vložil
ČTK
27.04.2009 21:15
Ostrava

Ostrava - Společnost Passerinvest, která se loni na podzim ujala výstavby administrativní budovy Nová Karolina Park, pozastavila kvůli nedostatku peněz stavební práce. Informuje o tom dnešní vydání E15. Budování celého obchodního centra a dalších staveb na místě bývalé koksovny uprostřed Ostravy tak bylo na neurčito přerušeno, protože výherce tendru, firma Multi Development, kvůli finanční krizi přerušila práce už loni v říjnu.
    "V současnosti probíhají jednání s finančními subjekty o zajištění dalšího financování projektu, stejně jako jednání s potenciálními nájemci," řekla deníku mluvčí Passerinvestu Hana Gottwaldová. Na otázku, kdy by se mohl do Nové Karoliny vrátit stavební ruch, konstatovala: "Budeme se snažit o minimalizaci doby přerušení výstavby."
    Kritéria bank jsou dnes ale přísná. Mimo jiné požadují, aby měl investor předem zajištěné nájemce více než pro polovinu ploch. Podle webových stránek Nová Karolina Park je v nabídce stále všech téměř 25.000 metrů čtverečních plánovaných ploch, píše E15.
    První etapu zástavby Nové Karoliny odstartoval Multi Development, tehdy ještě jako jediný developer, slavnostně loni v červnu. Do poloviny roku 2010 mělo kromě kancelářského komplexu stát obchodně zábavní centrum o 56.000 metrech čtverečních a rezidenční projekt se dvěma stovkami bytů. Součástí byla i rekonstrukce historických objektů Elektrocentrály a Ústředny elektrocentrály. Celkově mělo být v první fázi investováno sedm miliard korun.
2 komentáře
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
začínají nabývat rozumu
Petr
28.04.09 07:59
planina
Jacues
26.08.09 10:40
zobrazit všechny komentáře