Čeští nábytkáři žádají zavedení šrotovného na nábytek

Zdroj
Asociace českých nábytkářů
Vložil
Tisková zpráva
09.04.2009 14:30
Návrh Asociace českých nábytkářů je veden v souladu s probíhajícími přípravami zavedení šrotovného na automobily starší 10 let. Šrotovné na automobily je podpůrný prostředek zaměřený na pomoc domácím automobilkám.
      Asociace českých nábytkářů je přesvědčena, že nábytkářský průmysl v České republice, který zaměstnává na 37 tisíc lidí a jeho výroba se blíží 62 miliardám, má stejně důležité postavení jako tuzemský automobilový průmysl.  Čeští nábytkáři navíc reprezentují naši zemi výrobky s vynikající kvalitou a mimořádným designem. Zejména design, který pochází ve velké míře od českých designérů a designérských studií, je ve světě velmi pozitivně přijímán! V případě exportu nábytku, vyráběného v České republice, se velmi často jedná o vývoz myšlenek a know - how.
      Asociace českých nábytkářů navrhuje zavedení šrotovného ve výši 15 tisíc korun (polovina šrotovného za jeden automobil). Šrotovné by se vztahovalo pouze na nábytek starší 10 let, stejně jako je tomu u automobilů. (Stáří by bylo možné prokázat kupním dokladem nebo na základě vyjádření soudního znalce).
      Asociace českých nábytkářů je přesvědčena, že bude zahájeno seriózní nediskriminační jednání na nejvyšší úrovni o podpoře tuzemského nábytkářského průmyslu, který je velmi důležitou součástí národního hospodářství.
      Podpora šrotovného na nábytek je zároveň ekologickým krokem, vedoucím ke zlepšení životního prostředí lidí v České republice. Občanům České republiky by se takto otevřela cesta k zakoupení si zdravějšího a kvalitnějšího nového nábytku, než si mohli dopřát v minulosti!
      Toto tiskové prohlášení ve formě otevřeného dopisu, bylo dnes odesíláno sekretariátem Asociace českých nábytkářů ministrovi průmyslu a obchodu České republiky.
2 komentáře
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
Šrotovné na domy
Kalis
16.04.09 05:47
Šrotovné na domy ?
takyarchitekt
18.04.09 05:09
zobrazit všechny komentáře