Autodesk ohlásil nový software pro infrastrukturní modelování pro odvětví utilit, telekomunikací a státního sektoru

Nejnovější aplikace zlepšují design a správu infrastrukturních projektů: AutoCAD Map 3D 2010, AutoCAD Raster Design 2010, Autodesk MapGuide Enterprise 2010, a Autodesk Topobase 2010

Vložil
Tisková zpráva
05.04.2009 20:30
Autodesk, s.r.o.

Společnost Autodesk, lídr v oblasti návrhového softwaru, dnes oznámila nové softwarové produkty z oblasti infrastrukturního modelování, které pomáhají uživatelům z odvětví utilit, telekomunikací a státního sektoru zlepšovat návrh a správu infrastruktury. Portfolio produktů Autodesk, včetně řešení AutoCAD Map 3D 2010, AutoCAD Raster Design 2010, AutoCAD Civil 3D, Autodesk MapGuide Enterprise 2010, a Autodesk Topobase 2010, poskytuje uživatelům inteligentní a komplexní řešení pro navrhování, vizualizaci, simulaci a analýzu jak stávajícího majetku, tak i plánované výstavby.

„Infrastrukturní modelování (Infrastructure Modeling) umožňuje profesionálním pracovníkům vybudovat integrovaný digitální model a lépe a rychleji se rozhodovat, ať již navrhují inteligentní elektrické rozvodné sítě, plánují městské projekty či řídí komplexní telekomunikační sítě,“ řekl Jay Bhatt, senior vicepresident pro AEC řešení v Autodesku. "Protože Autodesk poskytuje řešení jak pro navrhování tak pro správu, má v oblasti podpory procesů infrastrukturního modelování jedinečnou pozici.“

Špičkové nástroje pro design, mapování, agregaci data a správu majetku
Softwarové produkty pro infrastrukturní modelování od společnosti Autodesk poskytují uživatelům prvotřídní nástroje pro design, mapování, agregaci data a správu majetku, které potřebují pro svou práci při navrhování a správě svých infrastruktur. Dnes Autodesk oznámil nové verze následujících produktů:

Autodesk Topobase 2010, software pro správu infrastrukturního modelu, poskytuje jednotný zdroj přesných síťových informací pro údržbu, plánování, reportování a integraci do systému pro správu majetku a provozních systémů. Topobase, který je postaven na softwaru AutoCAD Map 3D a Autodesk MapGuide, je otevřeným řešením s odvětvově specifickými workflow, jež zákazníkům pomáhají eliminovat rezervy, zlepšovat kvalitu dat a zvyšovat provozní efektivitu. Nové funkce v Topobase 2010 zahrnují nástroje pro jednodušší tvorbu profilů infrastruktury uložené pod zemí, vylepšené reportovací a grafické funkce, efektivnější webový přístup a snazší a účinnější správu uživatelských přístupů.

AutoCAD Map 3D 2010
software je předním řešením pro tvorbu a správu prostorových dat. S využitím technologie Feature Data Object (FDO) založené na otevřených standardech poskytuje AutoCAD Map 3D 2010 přímý přístup k nejčastěji používaným datovým formátům v oblasti designu a GIS a umožňuje využívat softwarové nástroje v AutoCADu pro údržbu širokého spektra prostorových informací. Pro účely infrastrukturního modelování integruje AutoCAD Map 3D 2010 geoprostorová, konstrukční a utilitní síťová data do jednotného CAD prostředí. Inovace v rámci verze AutoCAD Map 3D 2010 zahrnují:
  • Větší možnosti pro import mapových údajů—Mapovací funkcionalita v AutoCAD Map 3D se zaměřuje na sběr a mapování dat o majetku. Tato funkcionalita pomáhá uživatelům organizovat, řídit a integrovat své údaje v rámci prostředí AutoCAD Map 3D.
  • Lepší možnosti analýzy dat—Sedm nových prostorových operátorů zlepšuje analytické možnosti softwaru AutoCAD Map 3D 2010. Uživatelé mohou srovnávat či kombinovat datové zdroje založené na FDO pro lepší rozhodování.
  • Nové workflow prostředí—S využitím Windows Workflow Foundation, usnadňuje AutoCAD Map 3D automatizaci opakujících se úkonů díky  novému, výkonnému prostředí a uživatelskému rozhraní. Tento rámec zjednodušuje budování, ukládání a sdílení jednoduchých i komplexních postupů s využitím vizualizačního editoru.
AutoCAD Raster Design 2010
rozšiřuje výkon softwaru AutoCAD a produktů postavených na platformě AutoCAD tím, že umožňuje konstruktérům a návrhářům využívat naskenovaných papírových výkresů, map, satelitních obrázků, leteckých fotografií a podobných digitálních zdrojů v rámci svých návrhových projektů. S tímto nástrojem mohou návrháři snadno papírová data transformovat na digitální CAD data, která mohou být integrována do infrastrukturních modelů. Inovace v rámci verze AutoCAD Raster Design 2010 zahrnují:
  • Podporu dalším produktům na platformě—nyní kompatibilní s AutoCAD P&ID, AutoCAD Civil, a Autodesk Topobase.
  • Širší možnosti nasazení—Citrix Ready aplikace umožňující nasazení přes aplikační prostředí Citrix společně se softwarem AutoCAD Map 3D 2010.
Software Autodesk MapGuide Enterprise 2010 je výkonná mapovací platforma k rychlému přístupu ke CAD a GIS informacím prostřednictvím webu. Pomáhá maximalizovat hodnotu CADových a prostorových dat s využitím možností sdílení informací se zákazníky a interními týmy a integrací s podnikovými aplikacemi. Autodesk MapGuide Enterprise 2010 nabízí vyšší výkonnost, možnosti rastrové projekce a nové poskytovatele FDO pro Microsoft SQL Server 2008 a GE Energy Smallworld. Kromě toho bude všem licenčním zákazníkům softwaru Autodesk MapGuide Enterprise nabízeno zdarma řešení  Autodesk MapGuide Studio 2010, vývojové prostředí pro Autodesk MapGuide Enterprise 2010.





O společnosti Autodesk
Autodesk je světový lídr v oblasti 2D a 3D návrhového softwaru pro výrobu, stavebnictví, média a zábavu. Od uvedení aplikace AutoCAD v roce 1982 vyvinul Autodesk nejširší portfolio špičkových řešení digitálního prototypování, která pomáhají zákazníkům prakticky zkoušet nápady ještě před jejich realizací. Společnosti žebříčku Fortune 1000 využívají nástroje Autodesku k vizualizaci, simulaci a analýze reálného fungování svých návrhů už v počátečních stádiích vývoje, což jim pomáhá šetřit čas a peníze, zvyšovat kvalitu a podporovat inovace. Další informace o společnosti Autodesk najdete na webových stránkách www.autodesk.com nebo www.autodesk.cz.